En dag till i Tokyo

En dag till i galna Tokyo! Idag har vi "gjort" Harajuko och Aoyama. Lite bilder igen:

Vardagsklader for vissa i Harajuko.....

Vardagsklader for andra....:

Wolds most famous Prada Building - sjukt snygg

Pimp your nails.....

En affar med bara hundklader:

Flugffigt varre..... men Alva fick en julklapp!

Hur vill du ha din crepe? Plastmeny:
Harajuko

Har ska Daniel o jag bo nar vi kommer hit i Januari, liggen snett over gatan fran det hotellet jag bor pa nu..... Tur att man far prova pa att bo pa olika stallen har i Tokyo! (not)
Lite utsikt!

Shibuya puls!

Nu har jag varit tva dagar ar i Tokyo, men sett i princip bara ett litet omrade runt Shibuya. Men det ar puls dar sa det racker o blir over for en hel nation! Shit vilken cool stad! Jag har stallt mig en del fragor idag, bland andra:
  • Anvander folk verkligen ljudknappen som spelar upp ett spolande ljud pa toaletten (den som gor sa att det inte ska horas vad man gor dar inne)?
  • Var hittar japanska killar sin inspiration till deras kladstil - och ar Joey Tempest deras gud?
  • Hur mycket loshar kan man ha pa huvudet innan halsen ger vika?
  • Hur kan man tycka att fiskfjall ar gott?
  • Vad motiverar minikjol och bara ben pa vintern?
  • Vad ar hela grejen med Hello Kitty?
  • Hur manga ganger sajer en expedit "arigato mas" (typ "tack sa mycket" tror jag) under en hel dag? (ca 5 ggr bara nar de tar betalt... av en kund)?
  • Hur kan japanska tjejer anvanda sina hander nar de har ca 1 kg bling pa varje nagel?
  • Vad gor man om det blir jordbavning nar man ar pa 30e vaningen?
  • Vem kom pa den dumma iden att ha skostorlekar som heter Small - Medium - large?
Kvallen idag avslutades i svenskt sallskap pa en liten japansk restaurang! Jattemysigt att traffa Caroline och Erik! Hon var sig absolut lik och hade varken loshar eller harajuku-klanning.....

Lite bilder:

"Lost in translation" korsningen

Utsikt fran mitt fonster pa dagen!

Rokare gora sig icke besvar, hall dig inom den gula linjen, annars...!

Hostfina trad

Julkulor i ett HELT trad!

Century terasse harliga jule-ljus-dekoration, olika design varje ar

Eric, Caroline o jag efter en japansk (dock vegetarisk...) middag!

Anländ i Tokyo....

Hittat fram till hotell Century Southern Tower. Sa har ser utsikten ut fran mitt fonster. Inte sett mer an sa av Tokyo so far, men nu ska jag sova, och i morgon bar det av till Shibuya 109 for SERIOUS SHOPPING!

Vardag

Det är verkligen vardag här i Kina nu. Ju längre tiden går, ju mer känns det som hemma. Man är bekväm med staden och hittar till de flesta ställen där man brukar röra sig. Man har också lärt sig att tala om för taxichauffören var man ska åka och inte att använda karta, bara en sån ska är oerhört skönt. (tala taxiska, reds. anmärkning....- dvs EMs....)
Nu har jag precis kommit hem från innebandy som jag spelar varje måndag. Det är Sverige mot Finland så det kan bli lite hetsigt :)

Lite nya iakttagelser:

Manuellt arbete är det som gäller i Kina. Man undrar hur det skulle gå med arbetslösheten om de började automatisera och använda maskiner i större uträckning. Bilden visar asfaltsläggning precis vid vår gata. Vi bor bakom det nya, vita huset (Gunaghua Lu Soho) till höger.

Sneaker heaven på "panda"-marknaden. Jag har ingen aning vad marknaden heter egentligen men den ligger precis bredvid zoo... På denna marknaden finns det inga vita och när jag skulle deala priset på min exellenta kinesiska hade jag en ring av nyfikna runt mig.

Vid "panda"-marknaden finns en gång under vägen. Där var full kommers, hur mycket folk som helst och de sålde allt möjligt, bland annat valpar ur en säck.

Jag undrar vad kostar? Ångrar lite att jag inte frågade. Här uppe i dessa krokarna är det inte en vit lång ögat når men ingen brydde sig när jag halade upp kameran och "fottade" vovvar.

Svt1 i mobilen på ett fik i Peking. Slingplayer mobile, googla det...

Det nya CCTV-huset (den statliga TVn) en kväll för några veckor sedan. Den
spektakulära byggnaden ser vi varje dag då den ligger några hundra meter från där vi bor. Det kommer att arbeta 10.000 personer i byggnaden när den invigs någon gång nästa år.

Bio

Veckorna rusar fram för närvarande och det är mindre än 6 veckor tills vi kommer hem til jul. För Eva-Maria kommer det gå ännu fortare då hon kommer vara 5 dagar i Tokyo och 8 dagar i Amsterdam.

Igår var vi på bio för första gången i Peking. Det finns ett antal ställen där man kan se bio men man har ju undrat varför man ska gå på bio när nya filmer kostar 10 RMB. Vi ville se den nya Bond-filmen och bokade biljetter på en bio i Sanlitun (barområdet) som ligger i det nya uteköpcentrumet Village. Billjetpriset är 70 RMB innan 21.30 (35 efter) och halva priset på tisdagar. Det skumma vara om man köpte sex biljetter (vilket vi var) var det också halva priset. Konstig regel men billigare för oss. Salongen och kvaliteten på ljud och bild var bland det bästa jag upplevt och skönare stolar än i Sverige.

Det blir nog bio fler gånger.

Toy market

Igår var vi på på leksaksmarknaden sm ligger bredvid Pearl market. Hans skulle som sagt köpa nån stridsvagn och vi kollade på klockor. Att gå till dom här marknaderna här är som att åka till IKEA, man kommer alltid hem på något som man inte behöver eller hade tänkt köpa. Denna gång blev det två minihelikoptrar, helt meningslöst men ganska roliga. Dagen avslutades med stenungsbakad pizza på the Tree.

Försäljarna gillar att flyga runt med helikoptrar inne på marknaden. Denna gång visade han oss en modell större 4-kanals variant. 400 skulle han ha för den. Eva-Maria litar, som ni kan se, inte helt på hans expertis.

Bowling in Beijing

Veckorna tämligen flyger fram och om sex veckor åker vi hem (20 dec), då har vi bott i Kina nästan 1 år. Det är helt sjukt vad tiden gått fort. Vi har även bokat våra biljetter tillbaka efter jul, Eva-Maria kommer bara vara i Sverige en vecka, tillbaka 28 dec och jag kommer vara hemma till 17 jan.

Igår var det dax att inviga bowlingen här i Peking tillsammans med Hans, Ebba och Daniel. Stället heter Gongti 100 och har 50 banor. Samma upplägg som hemma med bowling och öl, skillnaden är att servicen är bättre och ölen billigare. Efter det blev det middag på Pavillion, sen vidare till Alpha för några drinkar. Vi landade till slut på Tang Club, en Pekings många bling bling klubbar med överdesignad inreding och dundrande technomusik.

Idag ska vi till nått hemligt klockställe och Hans skulle köpa nån radiostyrd stridsvagn...




Många banor


God öl


Stiiiiiiirajk!


Familjen
EM och Ebba på Alpha


Tang Club, inte så bra bild...

En vecka med god mat

Efter en vecka med middagar på Café Sambal, Alameda och Mosto avslutade vi med en brunch på The Orchard. En perfekt lat söndag efter gårdagens utekväll. Vi träffade lite nya trevliga människor (och påmindes än en gång att världen är bra liten) och åt tills vi storknade.

The Orchard ligger en bit utanför stan i en äppelodling. De har en känd söndagsbrunch och för 180 RMB kan du äta så mycket du orkar. Helt klart prisvärt.