Aktiviteter

Nu när våra besökare har varit här ett par dagar har de börjat beta av måstena. De har hitintills gjort förbjudna staden, torget, zoo, åkt fel i taxi, Hou Hai, morgongympa i Ritan parken, käkat gott och förstås shoppat en massa. Imorgon drar de till muren med en bil vi har fixat. Det är sen lite delade meningar om de ska till sommarpalatset eller inte, tror de redan börjar tröttna på tempel och "I can't blame them".

På fredag ska vi på skaldjurbuffén på China World som enligt rykten ska vara sagolikt bra.

Annars tror jag det bara är softa och dricka bira som står på programmet innan vi drar till Hong Kong på måndagmorgon.







Anlända

Våra fyra nya besökare anlände i tid 9.00 på lördagförmiddagen med Finnar från Helsingfors. Eva-Maria och jag var lite sega eftersom det blev några flaskor vin för mycket med EMs kollegor kvällen innan på Enoteco.

Vi tog oss hem till lägenheten och packade upp godsaker från Sverige som kaffe, lösgodis, ostbågar, bröd och räkost. Efter lite snack drog vi till den lokala polisstationen för att registrera våra gäster men eftersom vi anlände 11.40 och de hade stängt mellan 11.30 och 14.00 fortsatte vi vidare till Matsuko och käkade japansk sushibuffe. När väl polissationen var öppen gick allt bra med registreringen.

Efter några timmars vila för våra jetlaggade vänner åkte jag, Gus och Patrik till Sanlitun för en bira innan maten medan tjejerna var på Taipan för lite massage. Senare mötte vi upp på vår favorit Purple Haze för en mycket god middag och därefter blev det några drinkar på Alfa. En ganska händelserik första dag med andra ord.

Idag blir det tydligen shopping med första stopp Yashow...




Imorgon kommer Stockholmarna

Imorgon får vi besök från Stockholm av Gus och Sara och Patrik och Ulrika. Ska bli kul och jag ser fram emot det. Sen drar vi vidare till Hong Kong den 4 maj!

En film ni inte ska se

Denna filmen ska ni inte se, det hade man ju kunnat förstå om man läst vad som stod på baksidan. Gillar när filmakarna är ärliga ;)


Team building

Team building China style..... Thaimat som kineserna älskar, för att det inte alls är thai, utan kinesiskt! Men men, det var en ganska kul kväll som tyvärr slutade lite tidigt för min smak - vem går hem en lördagkväll klockan 11??? Till och med mina västerländska kollegor bangade efter att ha spenderat gårdagen på Butterfly (och ja, det stället är så dåligt som namnet indikerar...).




HK I love you

Hong Kong igen! Älskar den här staden, det känns lite lite som att komma till civilisationen, och framförallt som att komma till en metropol! Vädret ska man heller inte klaga på - tropiskt och 25 grader varmt. För att inte tala om shopping - skulle kunna ruinera mig här, verkligen shop til u drop. Men, nu var jag ju där för jobb, så det blev mest jobbshopping, men det är ju bättre än inget (och definitivt bättre för plånboken, även om den blev ett par tusen fattigare). Ont i fötterna får man efter att ha ränt runt hela dan, så damerna som vill jaga in en på fotmassage är välkomna. Varför kan man inte få gå på fotmassage varje dag?

Vad säjs om den här fikusen i vardagsrummet?

Gatubild - och ja - det är sådana bambubyggnaddsställningar som Bruce Lee brukar hoppa runt i


En massa luftkonditioneringar


Jobbigt om man glömmer vilken våning man bor på....


Hong Kong Skyline på andra sidan Victoria Bay

Tips i Hong Kong:
Benito Hotel - schyssta mellanklass rumspriser, nytt o fräscht!
D-mop - Coooola kläder, lite pricy, but so nice!
I.T. Department store - Coola lite udda blandade märken
Silvercord shopping mall - Väldigt trevligt varuhus, men glöm inte visa-kortet! Japanska märket Mercibeaucoup är värt att kolla in bara för butiksdesignen.
Another - Butik med intressanta plagg men med bra priser.

Off to Hong Kong

Glad påsk! Inte för att vi sett så mycket påskigt har förstås.....

Idag åker Inger och Åsa hem, det känns som om veckan har gått jättefort! Jag tror de har fått se vad de vill (bla Hou Hai, Temple of Heaven, muren, Drum and Bell tower, antikmarknaden, Sommarpalatset, Förbjudna staden och en blöt utekväll), och definitivt SHOPPAT tillräckligt! Vi kan inte säja att vi missat några marknader i alla fall. Det har varit fint väder och 20-25 grader hela veckan, så de hade perfekt timing. De åker som sagt nu pa förmiddagen, och senare ska jag själv på ett plan till Hong Kong. Inspirationsshopping för jobbet. Som om jag inte shoppat tillräckligt denna veckan, haha.

Nu börjar vi ladda för nästa besök om exakt två veckor.






Djungelkänsla

När vi var ut och gick en sväng efter att ha köpte en smoothie fick vi syn på en kille som hade en cykelkärra fullt med stora växter. Vi har velat ha något grönt till lägenheten men inte orkat ta tag i det, men nu när vi hade en blomförsäljare utan för dörren slog vi till. 200 RMB för den stora växten inkl leverans upp till lägenheten 2 minuter senare. Kina har sina fördelar ibland.


Besök!

Imorgon kommer Åsa och Inger på besök! Ska bli så himla kul!

Och inte nog med det verkar det som om våren kommit för att stanna, 20 grader idag, och ska bli 26 på måndag. Träden blommar och fåglarna kvittrar.
Idag har varit en riktig slapp-lördag, vi har varit på en jättestor lampmarknad och tittat, sen åkte vi hem och hämtade moppen och körde runt på diverse ärenden, stannade och tog en kaffe på Stoneboat cafe i Ritan-park, handlade frukost så våra gäster inte tror att vi är helt utan mat här i Kina, och tog en sväng på Zara. Skorna jag velat ha i hundra år fanns nu inne i min storlek! Vilken perfekt dag!

Nu har jag städat lite så att det ska vara fint tills de kommer. Insåg att jag inte startat dammsugaren sen i julas, och kom på hur underbart det är med städhjälp..... Nu ska vi laga middag o avsluta kvällen med ett Heroes säsong 3 maraton.

Vårstädning China style

Fönsterputsning på 38:e våningen. Jag hoppas de har risktillägg.