Bokat och klart

Här kommer vi befinna oss första veckan i oktober. Tack Niclas för tipset (och bilden...).

Chaoyang Park

Idag var vi en tur i Chaoyang park som är Pekings största park. Den är väldigt stor faktiskt och innehåller ett nöjesfält, ett antal sjöar, fotbollsplaner och annat kul. Det är även här beach-volleybollen i OS ska spelas. Temperaturen låg på ca 36 grader med dis/smogg så man var inte så snabb. Vi passade på att hyra en båt en stund vilket kylde ner en del. Ganska trevligt att puttra runt där på de där sjöarna och säga "Hello" till var och varann kines man mötte på vattnet.

Passade även på att ta en sväng på det nya köpcentrumet Solana som ligger i anslutning till parken. Solana ska var inspirerat av malls i USA och var uppbyggt som en liten stad. Besöket gav inte så mycket, i stort sett folktomt. Man fattar inte att de orkar bygga köpcentrum efter köpcentrum som ingen besöker och man undra oxå vem som betalar för det kan inte vara billigt att bygga dem.

Dagen avslutades med middag på Lofty Hot Pot. Vad är Hot-pot?

Det nya köpcentret Solana, tomt, dyrt och plastigt

Daniel vid en av sjöarna i Chaoyang park

Eva-Maria åker båt

Här ska det skjutas :)

Utmana en kines i pingis = garanterad succe

Parken är stor så orkar man inte gå kan man hyra en lite elbil

Mer biljetter

Läste i onsdags att de skulle släppa fler biljetter till OS runt om på de olika arenorna. Eftersom vi bor nära Worker Stadium där de ska spela fotboll hade jag en svag tanke att man skulle gå dit och se om man kunde få tag på något. Men eftersom det är nu mellan 35 och 40 grader varmt så hoppade jag över.

När jag sen igår läste att folk hade köat i 40 timmar för biljetter så var nog mitt beslut korrekt. Koaset beskrivs här; artikel från aftonbladet.

Födelsedag

På min födelsedag var vi medbjudna på en klassisk konsert som sponsrades av något tyskt företag. Klassisk musik är väl inte riktigt min kopp av te men man är ju alltid öppen för nya intryck. Konsertsalen låg i anslutning till förbjudna staden så omgivningarna var pampiga.

Efter konserten försökte vi hitta en restaurang men eftersom kineserna äter tidigt var det svårt att hitta något vid elva-tiden. Det första stället (Pavillion) var stängt eftersom det ligger för nära något som har med olympiaden att göra. Runt Worker stadium (där det ska spelas fotboll) eller Gonti som området kring arenan kallas, ligger det en massa populära klubbar, (sport-)barer och restauranger. Eftersom de ligger på eller i närheten av en arena är de tvungna att hålla stängt till efter paraolympics i September. Man undrar om ägarna är helt nöjda med det beslutet.

Iaf, till sist hitta vi en bar/restaurang där vi drack några bira och fick lite käk. En trevlig födelsedag även om det känns som man kan sluta fira nu...

God natt.

Deltagarna på evenemanget

Scenen

Mao by night

Världens största Adidas affär

Undertecknad TRETTIOFYRA år, ser forfarande ut som 25... iaf i mörker ;)

Det är varmt, nästan 30 grader 01.30

Tillbaka

Så, då var man tillbaka i ett varmt, varmt Peking. Möttes av en ganska kaotiskt flygplats då tydligen tåget som tar en mellan de olika delarna på terminal 3 inte fungerade som det skulle. Det fanns massor med "funktionärer" men informationen var givetvis obefintlig, hoppas bara det var ett tillfälligt problem... Men efter ca 1 timme var man framme vi bagageutlämningen och alla mina prylar inkl min innebandyklubba var framme i oskadat skick.

Taxin kostade 80 RMB och väl framme lämnade jag fram 100 och väntade på 20 tillbaka då dricks inte existerar. Taxichaffören log ett snett leende och sa; 100 OK? Jag -> skulle inte tro det ;)
Det var första gången jag vara med om något sådant i Peking och det kändes som orsaken är att OS snart är här. Det är bara att vänja sig med att alla kommer att försöka klämma en på så mycket pengar de kan de närmaste 2 månaderna. Men oavsett hur det kommer att bli känns det spännande att vara på plats under ett av historiens mest omtalade OS.

Det var andra dagen med lösningen av jämna och ojämna siffror på nummerplåtarana och det tillsammans med att alla byggen ligger nere känns hela stan mycket lugnare. Inga ljud från några byggen, mindre bilar och inga byggnadsarbetare som man vanligtvis blir utstirrad av.

OS-filen är än så länge outnyttjad vilket gör att trafiken är ganska tjock ändå

Varför, varför, varför?? del 2

Nu kunde man tro att jag återvänt till Kinaland.... men icke!
Flyget inställt igår, så jag får åka idag istället! Vilket jag inte fått information om av resebyrån.... SUCK. Ett tight tidsschema denna vecka blev nu om möjligt ännu tightare.
Ska nog sluta resa alls och bosätta mig i ett torp i skogen.

Hej då!

Idag var familjen på Törringelund och åt avskedsmiddag och efter det var det födelsedagstårta hemma på Riseberga (man fyller ju år på fredag...).

Lite sorgligt var det allt men familjen kommer på besök om lite mindre än 2 månader.

Semester i Sverige

På väg tillbaka till Malmö och imorgon bär det av tillbaka till Peking, direktflyg denna gång vilket ska bli oerhört skönt. Det känns lika konstigt att man ska åka tillbaka som det kändes att åka hem. Livet därborta finns liksom inte på riktigt när man är hemma i Sverige och det är tvärtom när man är i Kina. Iaf, det ska bli kul att se OS på nära håll och vi ser fram emot besök från Sverige ganska snart innan vi åker på semester i slutet av september.

Vi har nu haft två härliga veckors semester mestadels i stugan på östkusten. Vädret har inte visat sig från sin bästa sida men det har ändå varit skönt eftersom vi vet vad vi har att vänta när vi kommer tillbaka. Dagarna har tillbringats med att läsa böcker, fälla träd, måla hus, träffa familj och vänner, sola, grilla mm. Vi hade nog behövt en vecka till men det får duga.

Så, nu tillbaka till verkligheten, ses i Peking :D

Solnedgång från Tornet i Linköping

Eva-Marias systerdotter verkar nöjd med sin nya Kinadräkt

Sommarbilen... :)

Landet

Skogsavverkning på landet

Undertecknad nöjd efter ett dagsverke


Sorken...

Eva-Maria i Valdemarsvik

Varför, varför, varför??

Sitter på ett tåg som ska ta oss från Malmö till Linköping. Tåget skulle ha gått 7.11 men 8.23 sitter vi forfarande kvar på Malmö central. Trodde Sverige var ett i-land där man hade koll på prylarna, men icke...

Eller så har jag någon förbannelse som vilar över mig, mina senaste resor:

7 juni, Peking - Cph: 3 timmar försenad
10 juni, Malmö - Sthlm: i tid
13 juni, Sthlm - Malmö: 1 timme försenat
16 juni, Malmö - Sthlm: i tid
17 juni, Sthlm - Malmö: 1 timme försenat
25 juni, Malmö - Sthlm: i tid
25 juni, Sthlm - Malmö: 1 timme försenat

Och nu sitter man här på ett tåg och väntar...livet leker...

Update 8.40....nu rullar vi, 1,5 timme försenade :)

Välkommen hem och avskedsmiddag


Innan avfärd mot Linköping hann vi med en middag med min bror och Tobbe på Paddys. Imorgon bär det av mot Linköping och stugan i Valdemarsvik där vi ska spendera lite mer än en vecka, det kommer bli otroligt skönt.

Allsvenskan


Abstinensen efter EM är ganska intensiv och då nystartade allsvenskan ganska lägligt. Jag hade chansen att se en allsvensk match i år och då blev det bottenlaget Ljungskile... Men, men, det var kul att vara tillbaka på stadion och Malmöpubliken var lika negativ som vanligt. Lyckligtvis blev det vinst med 2-1. Efteråt blev det ett par bira med Niclas och Tobbe på Davidshall.

Idag har semestern börjat och imorgon blir det golf innan jag ska åka in och hämta Eva-Maria på Kastrup.

Så ser dom ut

Nu har jag varit och hämtat våra OS-biljetter. Der är märkligt att man ska vara tvungen att köpa biljetter från Sverige när man bor i Beijing. Men, men, jag tror vi kommer kunna få tag i fler biljetter när det närmar sig. Svensk flagga och diverse gul och blåa kläder är också inhandlade.

Var ska man åka?

Sitter och försöker fundera ut var är bästa att åka mellan 27/9 - 4/10.

Vietnam, Thailand, Malaysia, Indonesionen, Hainan.... vilket som helst av resmålen skulle ju vara trevliga men regnperioden i Sydostasien ställer till det. Det verkar regna mycket i Vietnam, Thailand och även Malaysia och vi skulle gärna vilja lämna Kina, så alltså ligger inte Hainan inte så högt upp på listan. Är det någon som har några konkreta tips så är de välkomna.

Nu i det närmaste väntar 2 veckors semester i Sverige. Eva-Maria kommer äntligen hem på lördag!