Sonstorp

När vi befinner oss i Linköping hör det ju till att åka och träffa släkten i Sonstorp utanför Finspång. Denna gången var alla samlade hos Ann-Charlotte och Sivert för efter-jul middag.
En stooooooooor bondkatt

Middag

Bad i kar

Kul jul i Linköping

Detta året firade vi jul med Eva-Marias familj i Linköping. Det blev en traditionell jul med Kalle och hela paketet. Julmaten uppskattades extra mycket då det fanns mycket man hade saknat under året i Kina. Även tomten kom och delade ut klappar till stora och små, mest till de små förstås... ;)

Jullmiddag med EMs familj och en som varit i Kina för länge

Massor med god mat

Tomten delar ut klappar

Insomnia

Vaknade 04.30 vilket var förväntat, det tar ett par dagar att komma in i rytmen igen. Resan till Cph gick bra och jag hade två säten för mig själv på planet. Jag var väldigt förvånad att planet inte var fullt i dessa juletider. Mamma och pappa mötte upp på Kastrup vilket var uppskattat. Även Eva-Marias kollega från Norge var med på planet. Hon hade dock ett dygn kvar att resa när jag var hemma i Malmö. Hon kommer från en ö norr om Narvik, så efter Cph hade hon tre plan till innan hon är hemma söndagkväll.

Hemma!

Efter en halv dags resande, äntligen hemma i gamla Linköping! På Arlanda möttes jag av välkomstkommitten pappa, syster Viktoria och min systerdotter Alva som hade åkt hela vägen för att möta mig. En snabbt stopp pa sillekroga var enda avbrottet pa bilfärden hem. Nu ligger jag i min resårsäng och ska sova (ca 23 timmar sen jag gick upp sist) och hoppas att jag ska slippa jetlag imorgon. Regnet droppar nedför rutan (länge sen jag hörde regn) och det känns bara jätteskönt att vara hemma, i alla fall för en liten stund.
Nu är det jul!

Hej då

Vi hade en improviserad jul-/hejdåmiddag  med Vera, Hans och Caroline innan vi alla åker våra olika vägar från Peking. Hans och Carolin åker två veckor till Vietnam och Kambodja (en liknande resa vi planerar nästa år), Vera till Amsterdam, jag till Malmö och Eva-Maria till Linköping. Framåt kvällen åkte Wii med Guitar Hero och dansmatta fram, alltid en given succé.


Julstämning

Julen är nära och även Peking börjar bli lite juligt. I fredags var på på en svensk julfest som kändes hela helgen... I stan är det pyntat lite överallt men stämningen som vi har hemma infinner sig ju inte här eftersom kinserna inte firar jul. Nästa vecka är en vanlig arbetsvecka här. I söndags var på IKEA och köpte glögg, pepparkakor och julmust. Ska bli gott att ladda upp innan man landar mitt i julen på lördag. 

Diverse svenska måsten på IKEA i Peking

Julpynt på The Place

Oracle Develop - Beijing

För en gångs skull är man på rätt plats då konferensen Oracle Develop rullade in i stan. Oracle Develop består av olika föredrag och hands-on labs med teknisk inriktning i Oracles värld. Föredragshållare är duktiga personer från Oracle så det finns mycket att lyssna på. Jag träffade även lite folk som man haft kontakt med via mail i olika communities vilket alltid är trevligt.

Kineserna visade sig från sin bästa sida som vanligt...ingen stänger av mobilsingnalerna, folk sitter ogenerat och pratar i telefon under föredrag och man kan även höra olika kroppsljud. En av föredragshållarna hade lärt sig några enkla fraser på kinesiska som han uttryckte innan han startade vilket genererade applåder efter varje ord...ett enkelt trick.

Är gruvligt trött på kineser för tillfället, behöver komma hem...

Ensam i Peking...

Imorgon kommer Eva-Maria hem efter nästan två veckor på resande fot. Ska bli härligt och ha henne hemma igen. För mig har det varit två halvsega veckor med en del partaj och mycket film.
Var ute här i lördags på en riktig runda med grabbarna. Utelivet i Peking är verkligen oerhört aktivt och det finns hur mycket klubbar och barer som helst. Hamnade bland annat på en skum rysk klubb. Det är ju ganska nära till Ryssland så det finns mycket ryssar här och de har sina egna kvarter.

Längtan att komma hem är ganska stark för tillfället, det ska bli oerhört skönt att snart ta flyget hem till Sverige och julen. Julstämningen här är i stort sätt obefintlig. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla vänner och familj igen. En utmaning blir att få hem alla presenter som inhandlats + kläder för en månad. Det vore trevligt om man hade dubbel vikt på vägen hem, men i turistklass får man bara ha 20kg. Men det ska nog lösa sig.

Idag har jag varit runt och köpt lite mera julklappar. Jag har även beställt en rock hos skräddaren av modell skepparkavaj. Priset blev 1500 RMB och vi får se hur bra det kommer att bli. 

För övrigt har vintern även kommit hit med minusgrader. När nordvindarna blåser från Mongoliet är det ingen lek att vara ute. Vintersäsongen i Peking är väldigt torr och klar. Oftast sol och ingen nederbörd. På sommaren är det för varmt och på vintern för kallt, klimatet är inte klockrent men det är det som bekant inte heller hemma i Sverige.

Kanaler, kanaler och åter kanaler....

Nu ar jag i Amsterdam en vecka och jobbar på vårt kontor här. Först fem dagar i Tokyo, hemma två dagar och sen hit - sliter lite på en. Vaknat kl 4-5 på morgonen i tre dagar nu, toppen toppen..... MEN, det ÄR helschysst att vara tillbaka i Europa! Passar på att äta så mycket ost, bröd och andra godheter som jag bara kan! Och oliver! Man inser inte riktigt hur mycket man har saknat vissa saker innan man kommer tillbaka. Amsterdam är sig likt, gillar den här staden, men det får ju gärna vara liiite varmare.

Pimp my bike.....
Vera och Gry utanför kontoret
Gry på loftet i kontoret


Del av kontoret, Sunny jobbar på.....

Flytt

Då vårt nuvarande kontrakt går ut den 6 februari har det så smått börjat bli dags att ta tag i att hitta en ny lägenhet. Alternativet att bo kvar är inte så lockande då vi vill ha ett sovrum till. Eftersom priserna är på väg ner kan vi med samma pengar som vi betalar idag få ett rum till. Det komplex vi antagligen kommer att flytta till heter Fortune Plaza och ligger även det på gångavstånd från Eva-Marias jobb, ca 500 meter från vår nuvarande lägenhet. Jag tittade på 6 st 3:or där idag, storlekarna var mellan 120-160 kvadrat och från 41:a till 6:e våningen. Någon av dessa kommer antagligen passa oss. Det konstiga är att de som äger lägenheterna inte lägger 1 sekund på att städa eller fixa så det ser inbjudnade ut. De flesta lägenhetrena jag såg var riktigt skitiga. Tror inte de känner till begreppet home styling.