Ensam i Peking...

Imorgon kommer Eva-Maria hem efter nästan två veckor på resande fot. Ska bli härligt och ha henne hemma igen. För mig har det varit två halvsega veckor med en del partaj och mycket film.
Var ute här i lördags på en riktig runda med grabbarna. Utelivet i Peking är verkligen oerhört aktivt och det finns hur mycket klubbar och barer som helst. Hamnade bland annat på en skum rysk klubb. Det är ju ganska nära till Ryssland så det finns mycket ryssar här och de har sina egna kvarter.

Längtan att komma hem är ganska stark för tillfället, det ska bli oerhört skönt att snart ta flyget hem till Sverige och julen. Julstämningen här är i stort sätt obefintlig. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla vänner och familj igen. En utmaning blir att få hem alla presenter som inhandlats + kläder för en månad. Det vore trevligt om man hade dubbel vikt på vägen hem, men i turistklass får man bara ha 20kg. Men det ska nog lösa sig.

Idag har jag varit runt och köpt lite mera julklappar. Jag har även beställt en rock hos skräddaren av modell skepparkavaj. Priset blev 1500 RMB och vi får se hur bra det kommer att bli. 

För övrigt har vintern även kommit hit med minusgrader. När nordvindarna blåser från Mongoliet är det ingen lek att vara ute. Vintersäsongen i Peking är väldigt torr och klar. Oftast sol och ingen nederbörd. På sommaren är det för varmt och på vintern för kallt, klimatet är inte klockrent men det är det som bekant inte heller hemma i Sverige.

0 comments: