Ny garderob

Idag var vi som sagt och hämtade vårt skåp som vi beställde för tre veckor sedan. Mot förmodan var allt ok så vi slutförde affären och fick det hemlevererat direkt.

Nya skåpet

En sak jag inte nämt är att vi har en Aston Martin affär i vårt hus också. Vi når den utan och gå ut. Idag hade de modellfotografering.

Jag har i alla fall schysst utsikt....

Lordag, och maste se till att jobba nagra timmar med kollektionsplanering. Halvsegt, nar vadret ute ar superfint och man bara vill ga ut. Lite bakis ocksa efter fredagsmingel pa Souk, Swedish party. Massa svenskar o massa drinkar. Men kul var det!
Senare idag ska vi aka och titta pa skapet vi bestallt, och se om vi kan godkanna det. Felmalat sist vi sag det, sa forhoppningarna att det ska vara ratt nu ar val sadar....
Men, jag har i alla fall fin utsikt har fran min temporara arbetsplats pa golvet!

Besök

För oss blir april och maj två hektiska besöksmånader vilket kommer bli superkul.
  • 4-11 april har vi Åsa och hennes mamma på besök
  • 25 april-8 maj kommer Gustaf, Sara, Ulrika och Patrik. De landar i Peking och åker hem från Hong Kong. Planen är att jag ska hänga på till Hong Kong vilken är en av världens coolaste städer
  • 9-19 maj kommer Kristin och Stefan
Det är ganska skönt att vi har ytterliggare ett rum till när vi kommer ha så mycket besök. Frågan är bara hur många gånger muren kommer besökas :-S

Beijing Aquarium

I lördags åkte tog vi en tripp till Beijing Aquarium där de har en hel massa fiskar (så klart) och show med delfiner och sjölejon. Akvariet är ganska nytt och det höll god standard. Showen däremot ar ganska kort och var lite av en besvikelse.

Eva-Maria är förväntasfull utanför akvariet

Barnarbete?

Konstiga fiskar

Stora fiskar



Delfinshow - lägg märke till den tyska schlagermusiken, verkligen bisarrt.

I lördags kom också mitt skrivbord som gjorde att vi kan möblera upp kontoret och jag slipper sitta vid köksbordet och arbeta som jag gjort de senaste tre veckorna.

Vi har också beställt en garderob som vi ville ha i svart färg. Efter att ha väntat i två veckor på att se dörrarna (eftersom vi ville se resultatet innan vi betalade) hann vi förbi affären för en inspektion. Föga förvånat var inte arbetet utfört tillfredställande och vi måste nu vänta ytterliggare en vecka på att se om de kan fixa det. Försäljerska har från början sagt "no problem, no problem" till allt jag påpekat och det är extremt frustrerande eftersom allt inte är "no problem". Eva-Maria säger att så här är det hela tiden att arbeta nära kineser. Det hade varit jobbigt...

Där vi har beställt garderoben kan man beställa i stort sätt allt och kan få saker custom-made efter egen ritning. Det är ganska billigt och bra kvalitet.

Under veckan har vi också hunnit säga hej då till Ebba och Daniel som lämnat Peking för en fyra veckor lång semester i Thailand, Malaysia och Singapore. De återvänder till Peking en natt innan de efter 10 månader i Peking flyttar tillbaka till Malmö.

Det snöar

Igår snöade det ganska mycket här. Det är ännu ovanligare med snö än regn här så man undrar om det hade något att göra med förra veckans regn som tydligen inte var helt naturligt. Ryktet säger att de skickade upp något som framkallade regnet. Om man tänker på att trafiken hemma i Skåne blir ganska kaosartad när det är snö kan ni ju tänka er hur det är här. I vanligt torrt väder är trafiken katastrofal och när det snöar blir det inte direkt bättre. Vi var ute och käkade igår och när vi skulle hem gick det 50 minuter innan vi fick tag på taxi, det har aldrig hänt tidigare. Antagligen är det så att de flesta taxichaufförer ställer sina bilar när snön kom igår vilket gör att det blir djungelns lag att få tag på taxi.

Eva-Maria kommenterar: Ja, de skickade upp kemikalier för att få det att regna, eftersom det inte hade regnat på över 100 dagar, vilket är den värsta torkan på flera sekler, och växtligheten inte överlever annars. Detta året räknar de med att ris och veteskördarna ska bli små pga bristen på nederbörd.

Nya lägenheten

Två dagar efter vi kom hem från Tokyo var det dax för oss att flytta. Vi ville ha ett rum till som kan användas för kontor/gästrum.
Mysighetsfaktorn i den förra lägenheten var också lika med noll med ganska odugliga möbler.

Vår nya lägenhet ligger i Fortune Plaza och är bättre på alla sätt. Utan att gå ut når vi gym, affär, Subways och Starbucks.

Lite bilder:

Otroligt vad mycket saker man samlar på sig på ett år. Kom ihåg att vi kom hit med två resväskor.

Vardagsrum och kök är integrerat

Rakt fram från ytterdörren är de två sovrummen

Vårt sovrum

Arbetsrum/gästrum, vi väntar på skrivbord och en extra garderob

Badrum nummer 1

Kök med diskmaskin och hela paketet

Gång bort till tvättmaskin och badrum nummer 2

Badrum nummer 2

Utsikt, lägg märke till bergen i horisonten

Alla hjärtans helg

Lördag var det alla hjärtans dag, och som en överraskning kom ett blomsterbud, som hade hittat hela vägen från Sverige till Kinaland! Eva vill önska glad alla hjärtans dag och skicka inflyttningsblommor. Se så fina de är!
Daniel hade sedan bokat in en 80 minuters oljemassage för två, så det var en kanonmysig dag.

Idag har vi inte gjort något särskilt, varit på Pärlmarknaden och köpt saker vi inte behöver (ett par animal-mönstrade Prada glajer kan ju iofs vara en nödvändighet), samt varit och skällt på tanten som vi beställt ett skåp av som nu är en vecka försenat.
Jag har även investerat i ett Wii Fit, som jag i min svaga förhoppning tror att jag ska använda inför Beach 2009.

Det regnar

Tänkte bara meddela alla intresserade att det regnar idag. Det speciella med det är att det inte kommit någon nederbörd på över 3 månader.

Kan det var så att våren är på gång? Igår var det 15 grader och underbart vårväder.

Mandarin Oriental Hotel (CCTV Annex) brinner!

Igår kväll totalförstördes det som skulle bli Mandarin Oriental Hotel här i Peking. Det framtida hotellet ligger ca 300 meter från där vi nu bor men vi missade allt igår. Vi har inte fönster åt det hållet så vi fattade inte vad som hände när det var massor av folk på gatan nedanför. Vi trodde att de stod och kollade på något fyrverkeri då det var sista kvällen som det var lagligt att avfyra igår. De tror nu att det är gnistor från just fyrverkerier som är källan till branden.

Det kanske får kineserna att tänka till hur de hanterar sina smällare. Igår var det som en krigszon här och från ca 19.00 kunde man knappt höra sig själv under vissa tidpunkter då de avfyrade. De smäller överallt och det studsar gnistor mot fasader hela tiden. Jag är inte förvånad att något sådant här kunde hända.

Det jag inte fattar är hur vi kunde missa att det brann.

Bild från huset från vårt trapphus, det är väl 300 meter bort

Det ser inte så trevligt ut

Antagligen måste det rivas




Fyrverkeri ca 21.00 igår, branden ska ha börjat 5 min senare



Film från branden


Morgonen efter

IKEA är min bästa vän.....


Igår kväll var vi på IKEA och införskaffade lite mer grejer. Lådor att gömma undan våra andra grejer i, skoställ, tamburmajor, glas etc...... Tack för att du finns, IKEA!
Vi passade pa att gå och äta när vi var där också, 20 köttbullar for 20 kr är helt ok, och Mariestads klass 3 export for 12.50 kr livar ju lätt upp stämningen. Lite daim- och mandeltårta avslutade hela måltiden, och det kändes NÄSTAN precis som hemma. Förutom att IKEA restaurangen denna torsdag hade live band, som faktiskt var riktigt duktiga. Har svårt att se IKEA därhemma köra liveband....

Flytt

Vi har nu flyttat. Otroligt vad mycket saker vi samlat på oss på ett år. Vi hade en flyttfirma som gjorde allt. Vi betalade 300 RMB för det, trevligt. Så, vårt nya hem ligger på 38 våningen på Fortune Plaza. Vi ser vårt gamla hus från vår nya lägenhet så det är kända kvarter. Vi återkommer med bilder när vi kommit iordning.

En vecka i Tokyo - lite tankar

Tokyo är en mycket trevlig stad som är annorlunda mot någon annan stad vi varit i. Japan känns iofs lite som Korea men mer extremt. Staden har inte så många sevärdheter som man måste pricka av utan det handlar mer att hänga runt och kolla in olika stadsdelar. Staden är lite halvklurig att ta sig runt i eftersom det mesta endast står på japanska. Peking ar en dröm i jämförelse och det säger ju inte så lite. Människor är extremt vänliga och artiga och alla försöker hjälpa till så gott de kan om man frågar om något. Det som är tråkigt är att den svenska kronan är så svag, det ar ca 50 procent dyrare nu än vad det var i maj. En Big Mac meny kostar ca 76 svenska kronor och då kan ni ju förstå vad resten också kostar.

Sista dagen

Vårt plan gick inte förrän 18.20 på söndagen så vi hann med att åka till Harajuku och Yoyogi park for att titta på japanska galningar som klär ut sig till diverse figurer. Det kallas cosplay och är ganska vanligt och då särskilt varje söndag.

Nya tempel i Yoyogi Park

Takeshita Dori i Harajuku

Utkädda vid Harajuku

Mera...
Söt ;)