Beijing Aquarium

I lördags åkte tog vi en tripp till Beijing Aquarium där de har en hel massa fiskar (så klart) och show med delfiner och sjölejon. Akvariet är ganska nytt och det höll god standard. Showen däremot ar ganska kort och var lite av en besvikelse.

Eva-Maria är förväntasfull utanför akvariet

Barnarbete?

Konstiga fiskar

Stora fiskar



Delfinshow - lägg märke till den tyska schlagermusiken, verkligen bisarrt.

I lördags kom också mitt skrivbord som gjorde att vi kan möblera upp kontoret och jag slipper sitta vid köksbordet och arbeta som jag gjort de senaste tre veckorna.

Vi har också beställt en garderob som vi ville ha i svart färg. Efter att ha väntat i två veckor på att se dörrarna (eftersom vi ville se resultatet innan vi betalade) hann vi förbi affären för en inspektion. Föga förvånat var inte arbetet utfört tillfredställande och vi måste nu vänta ytterliggare en vecka på att se om de kan fixa det. Försäljerska har från början sagt "no problem, no problem" till allt jag påpekat och det är extremt frustrerande eftersom allt inte är "no problem". Eva-Maria säger att så här är det hela tiden att arbeta nära kineser. Det hade varit jobbigt...

Där vi har beställt garderoben kan man beställa i stort sätt allt och kan få saker custom-made efter egen ritning. Det är ganska billigt och bra kvalitet.

Under veckan har vi också hunnit säga hej då till Ebba och Daniel som lämnat Peking för en fyra veckor lång semester i Thailand, Malaysia och Singapore. De återvänder till Peking en natt innan de efter 10 månader i Peking flyttar tillbaka till Malmö.

0 comments: