Bloggtorka igen

Nu verkar bloggen helt ha stannat av ett tag, sa jag tankte att det var bast att skriva ett par rader!

Idag ligger jag hemma i min soffa jatteforkyld och forsoker roa mig med att se pa filmer pa HBO som jag redan sett. Men jag tror gransen ar nadd nu nar de visar Nutty professor 2. Skitkanal!

Helgen som gick var riktigt trevlig. Jobbade en stund pa lordagen, och sen motte jag upp med Cathrine, Lindsie, Frida och Micke pa Blue frog for att ta en cola i solen. 23 grader varmt och stralande sol var efterlangtat! Tyvarr har temperaturen gatt tillbaka till sitt knormal skitlage igen, men det verkar som om nasta helg bjuder pa fint igen, och da har vi langhelg iockmed 1 Maj helgdag, nice! I alla fall, ett besok pa marknaden for att kopa tva par varskor och en manikyr for 30 kr fick avsluta eftermiddagen. Pa kvallen bjod Cathrine ut mig pa middag pa Alameda foljt av en drink pa Mesh som tack for att hon har fatt bo hos mig den har sista tiden. Jattemysigt!
Sondagen spenderades hemma med filmmarathon med Cath, Kristoffer och Vera, Fick antligen se Ninja Assasin som jag vantat pa. Vet inte om jag var sa sjukt imponerad, men specialeffecterna och fighterna var ju ratt coola.

Igar var jag pa jobbet till fyra for att sen ga hem och placera mig i horisontallage, och dar har jag befunnit mig sen dess. Tycker allmant synd om mig sjalv for tillfallet. Jag skulle egentligen ha gatt till skraddaren igar for att prova av min kinesiska klanning jag sytt upp, men det far nog vanta ett par dagar till. Kanske det kommer en bild senare nar den ar klar. Missar aven Moas fodelsedagsmiddag ikvall pa grund av denna dumma forkylning. Usch.

Jag pa "Sleezer street" i lordags kvall

Jobblordag

Idag sitter jag pa jobbet och gor fargkort for hosten. Lordag. Segt.
pa vaderleksrapporten har de lovat oss 20 grader idag, men vaknade anda upp till tio grader och smogg som tusan. Smoggindex pa 500 igar (ska ligga runt 80) Usch. Nar ska det bli VARMT?!?!?! Tydligen ar det den kallaste perioden Nov-April pa 40 ar i Beijing. Kul. Jag vill ha sommar nu! Det var sommar den har tiden forra aret.
Nu ska jag ha mote med min chef och se om vi kan styra upp de har fargerna. Forsokt forklara for kineserna att fargerna INTE ska vara klara till hosten utan lite smutsiga. Lyckades inte overtyga dem. Sa vi far val se.
Ikvall blir det japanskt med brudarna - ny restaurang for en gangs skull!

Kineser i haret

Idag har jag varit och klippt mig for forsta gangen pa snart tva och ett halvt ar i Kina. Sist jag klippte mig var i Augusti hemma i Sverige, sa det var verkligen dags nu.
Inte pratade han ett spar engelska, men bra var han och fint blev det! Och inte kapade han 10 cm av mitt har som de flesta svenska frisorer skulle ha gjort! Tur att man kan saja "lite" pa kinesiska.
120 kronor fattigare, tvattad, klippt och fonad ser jag nu ganska proper ut.

Dags för Peking igen

Nu har jag bokat den antagligen sista trippen till Peking på mycket länge. I maj bär det av och jag åker med SAS denna gången även om det är betydligt dyrare än vad man kan få om man mellanlandar. Jag ska försöka uppgradera till ekonomi extra men jag har hört att det ska vara svårt eftersom de platserna går fort. Det är VÄLDIGT skönt att åka direktflyg och värt de extra pengarna. Det blir en arbetssemester där jag som vanligt kommer jobba från kontoret i Peking. Upptäckte att jag nu måste fixa visum vilket man varit bortskämd med förut då jag hade ettårsvisum som fixades av Exportrådet. Var tvungen att ta foto till visumet och fick betala 179 kr för fyra bilder, helt sjukt dyrt.

Vad det gäller livet i Sverige för mig så börjar man komma in i det och det känns helt ok. Saknar dock Asien och konstigt nog mest Hong Kong. När vi var i Peking kunde man åka ner för en långweekend vilket är väldigt svårt från Sverige. Hoppas man får chansen att komma dit igen och stanna länge.

Jag har kommit i ordning i lägenheten och har endast ett förråd kvar som ska flyttas till ett mindre. Det ska bli skönt när det är klart, jag kan inte räkna hur många gånger jag varit på Shureguard. Sen kommer lasset från Kina nästa vecka och då måste jag göra plats till det också vilket kommer bli riktigt tight.

Girls night

Igar hade vi girls night hemma hos mig, med thai mat (tack for hemleverans!!!), massa vin och karaoke. Tio tjejer lyckades vi samla ihop. Vid tolvtiden var det dags for utgang och vi drog vidare till de vanliga kassa stallen vi brukar hanga pa, dar vi hittade grabbarna. Dags att hitta nya stallen att ga pa!

We love Purple Haze

Nagra av brudarna, Ida, Miranda, Angie och Cathrine

Lite fler tjejer, Moa, Sara, Helena, Frida, jag och Melissa som skymtar fram

Sara och Lindsie

Lindsie och Cathrine

Lindsie pa micken och jag kor grymma moves for poang

Tva lite forfriskade brudar pa vag ut pa stan

Hittade grabbarna pa White rabbit

Lite senare pa natten

Jag och Ida

Påsk i Linköping

Jaha, då var påsken avklarad och det gick alldeles för fort som vanligt. Men denna gången är det i alla fall inte lika lång tid tills jag kommer "hem" till Linköping nästa gång!

Utsikt från fönstret en tidig morgon (fortfarande laggad)

Stora torget. Fint påsktrad...

ågatan på långfredagen

Daniel utanför Harrys

Fina påsktulpaner!

Påskbordet

Påsklunch med familjen

Jag och bror Dan (sorry Dan, det var det basta kortet....)

Jag och bror Fredric

Daniel blir tvångsmatad med skum-hönor

Lilla Saga

Lite större Alva