Glad påsk

Så då var det påsk och ytterligare en tid har gått här. Våren har kommit men det är nog några veckor till det varma vädret kommer. Skönare än Sverige nu i alla fall, inte så kul med snö. De säger även här att våren är väldigt kort och det blir sommar väldigt fort och det blir FÖR varmt. Värmen stängs av här nu till helgen (jupp, staten stänger av värmen) och vår AC ska ändras så den kan spruta kalluft istället för varmluft. Kan tydligen inte klara båda. För övrigt kan man inte se någon tillstymmelse till påsk här. Kineserna är inte lediga, dvs inte Eva-Maria heller.

Har börjat fundera på hemresan i sommar, då vi måste boka om vår biljett innan mitten på april. För min del blir det nog hemresa i början av juni och tillbaka igen i mitten av juli. Eva-Maria kan nog bara vara hemma max 2 veckor, vi får se vad som händer.

Den senaste tiden har det inte hänt så mycket spännande, det har varit mycket jobb och vi har tagit det lite lugnt på helgen. Jag känner även att vi har kommit till det läget att man sett det mesta så man börjar söka lite efter det som inte är så lätt att hitta, bra restauranger, barer och lite ovanligare ställen.
Vi har bokat en ny hike nu, nästa söndag 12 km på muren, och då snackar vi inte turist-muren utan den riktiga, orestaurerade. Ska bli spännande, hoppas bara det är en klar dag. Om man är intresserad kan man läsa mer här, hike.

En sak som man använder mer pengar på här är mat, jag tror vi har tripplat vårt matkonto. Kanske beror det på att man äter ute mest hela tiden ;) Sen om jag ska vara ärlig är jag inte sjukt imponerad av den kinesiska maten så det blir mycket västerländska restauranger och de är inte helt billiga.

Har varit och hämtat mitt Residence Permit idag. Så nu har vi visum och arbetstillstånd som gäller till mars nästa år. Det betyder oxå att man kan komma och gå som man vill ut och in ur Kina, vilket är skönt om man ska resa en del som vi har tänkt.

Imorgon blir det att hämta biljetterna till vår Korearesa, åka till designmöbelaffären där jag förhoppningsvis ska göra några affärer.

Glad påsk från Kina!


Lyxtaxi



Fönsterputsare...märk att de kommit från toppen. För övrigt är det Eva-Marias kontorshus på bilden.



Så kan det se ut när man pratar med Sverige



Giant-affären, snart dax för cykel. Pris? mellan 400 och 40.000 RMB

0 comments: