Nu har det börjat

Så, då var festen igång. Öppningscermonin sågs som sagt på The Emperor där vi hade ett bord för 12 personer. Stämningen var hög och en massa olika nationaliteter hade samlats. Jag tyckte delar av invigningen var sjukt imponerande men inmarchen av 200+ länder är aldrig kul. Det var otroligt fuktigt i luften och temperaturen låg på strax över 30 grader. Vädret var heller inte "fixat" och diset som låg över Peking hela dagen låg även kvar över kvällen. Detta gjorde att utsikten över fyverkerierna var begränsad. Men allt som allt är det kul att det är igång!

Lite bilder från kvällen:















Pekings paradgata igårkväll efter invigningscermonin. OTROLIGT mycket poliser, vakter och halvmilitära.

2 comments:

Anonym sa...

Cool fakta: kineserna hade förbjudit all filmning från helikopter under fyrverkerierna av "säkerhetsskäl" - den riktiga orsaken är att mycket av de största smällarna man fick se över arenan på tv var datorgenererade.

Daniel Borgstrom sa...

Nja, det går så mycket rykten nu bara för det är populärt att gnälla på Kina;) Det som däremot var dataanimererat var ju fyrverkerierna i början när man "flög" genom Peking för att sluta vid arenan. Dock sköts det sådana fyrverkerier vilket man kunde se när man hade både luften och tv'n i blickfånget.