Omslag

I söndags var alla bilar tillbaka. I två månader har det var udda och jämn siffra som gällt på nummerplåtarna och trafiken har minskats med 50%. I söndags var det alltså slut på det. Det är otroligt hur fort man vänjer sig med att trafiken har rullat hyfsat smidigt i två månader men kaoset är nu tillbaka. Det tog ca 20 minuter att ta sig 1 km från vår lägenhet häromdagen, men man vänjer sig väl...

Även vädret verkar ha slagit om. För en vecka sen låg temperaturen på ca 25-27 grader medan den nu har varit nere på 15. Det är iofs ganska skönt att ta på sig lite riktiga kläder efter att ha gått i shorts och t-shirt i 4 månader. Vet inte om det är något tillfälligt men mycket till årstider existerar inte här. Det är en lång varm sommar och en lång kall vinter. Den långa kalla vintern har vi framför oss men det är iaf bättre än den hemma i Sverige med mörker och regn.

Även alla utländska DVD:er är tillbaka i affärerna. Under OS-perioden har dessa varit borta från hyllorna och endast kinesiska filmer har kunnat erbjudas. Även visumreglerna har gått tillbaka till det normala och det krävs nu inte en massa extra intyg om hotellbokningar och flygbiljetter för att få visum.

Nu väntar vi bara på att blogspot blir spärrad igen...

0 comments: