Cykellördag

Lördagmorgon, fint väder och ca 19 grader. Det är otroligt skönt nu när temperaturen har börjat gå neråt. Maj till mitten av september är inga roliga månader här, väldigt varmt och temperaturen ligger på mellan 28-39 grader. Det värsta är nog att luften är så otroligt dålig (smoggig och fuktig) men nu börjar det ordna upp sig och det är blå himmel nästan hela tiden. Vet inte när kylan kommer men det blir ju kallt här också, kallare än hemma.

Jag har börjat fundera på nästa semester som kommer bli Japan i början av februari nästa år på det kinesiska nyåret. Ser verkligen fram emot att få se Tokyo som alla som varit där säger är helt underbart. Vi känner även lite folk där så förhoppningsvis kan vi få lite inside information. Eva-Maria kommer få se det före mig då hon åker dit på inspirationsshopping i slutet av novemeber.

Idag blir det nog en cykeltur för att besöka lite ställen man inte sett. Vi har ju bott här i 10 månader men fortfarande inte sett allt. Postar väl lite bilder på det senare.

En av de lite tråkigare sakerna när man bor utomlands är att personer som man lärt känna och tycker om flyttar till nya ställen. I oktober kommer 4 personer (3 har redan flyttat) som vi umgåtts med här flytta tillbaka till Europa vilket är lite sorgligt.

Ja,ja, idag är det Sverige-Portugal som jag ska försöka se. Den startar 02.00 här och kommer väl beskådas på någon sunkig internetstream där man knappt ser bollen. Men vad gör man inte....

Update...här kommer lite bilder från dagens äventyr.


Trafiken



Nanluguxian



Figur på Lamatemplet


Bedjande man


Hus på Lamatemplet



Lunch på No name restaurant



Det gäller att ha koll på läget när man cyklar

4 comments:

Anonym sa...

Efter hur jag har sett trafiken i Peking så borde ni ha hjälm på er. Det hade säker väckt stor uppmärksamhet. Har du sett någon cyklist i hjälm.

Daniel Borgstrom sa...

Nej, här använder man inte hjälm inte ens på motorcykel. Man måste ta seden dit man kommer ;)

Anonym sa...

Jag vill åxå åka till japan!!!
Tycker det är lite fusk att ni får se allt jag vill se.. hehe
Undra vad en resa till japan kostar... hmm.
Aja.. hoppas allt är bra med er och att ni tar det lugnt i trafiken..
Tänk på... Bilar är hårda och människor är mjuka :p

Daniel Borgstrom sa...

Japan kommer bli grymt. Det är nog rätt dyrat att flyga till Tokyo från Cph. Det kostar 5000 härifrån.