Angkor Wat

Idag har vi varit en heldag på Angkor Wat och sett en hel massa tempel. Angkor Wat är egentligen bara det mest kända templet i området som heter Angkor. Vi blev hämtade klockan åtta med en jeep och guide som tog oss runt och berättade hela dagen. Även om man är mätt på tempel från Kina så är detta något helt annat och riktigt häftigt. Det coolaste templet är Ta Prohm där de låtit templet vara, så naturen har tagit över, det var här man spelade in Tomb Raider. Var man än stannar och kliver ur bilen kommer det barn och vill sälja saker till oss. När vi stannade vid Angkor Wat kom det en tjej som ville sälja en hatt till mig eftersom det var varmt (och jag har inget hår...). Jag sa nej tack och hon ville sälja vatten till mig när vi kom tillbaka och frågade vad jag hette, hon hette Spider Girl, ett namn man inte glömmer i första taget :)

Eftersom det fortfarande är regnperiod är det inte så många turister (även om det är många...) på plats så det var lite mer ostört än det är under högsäsong. Idag var det regn på morgonen men efter ett par timmar sprack det upp och blev sol.

Kambodianerna är riktigt vänliga och har alltid ett leende på läpparna. Sen är det löjligt billigt här även om man jämför med Kina och det gör ju inte saken sämre.

Igår var vi ute och cyklade då det började det vräka ner så vi var tvungen att stanna 40 minuter under taket till ett litet stånd. Där satt en flicka (6 år) som var jätteglad och posade gärna på bild, hon hämtade t.o.m lillebrosan så vi fick ta en bild på båda. Mormor kom ut och tog kameran och visade för övriga familjen.

Imorgon ska vi till en "floating village" som ligger i sjön Tonlé Sap. Vi valde att åka till en som ligger lite längre bort och inte har så mycket turister och ska vara lite mer autentisk, det ska bli intressant.

Jag, utanför södra porten till staden Angkor Thom
Templet Bayon

Eva-Maria pussas med budda

EM och några ruiner
Jag, högst upp ett icke namngivit tempel
Vid kungens tron där han tittade på akrobatikshow och diverse galdiatorspel

Tomb Raider-templet Ta Prohm

Vi, vid ett träd som har vuxit där x antal hundra år




Ta prohm - Tomb Raider tempel

Vi stannade också för att plåta de vilda aporna

Angkor Wat

EM är väldigt glad att vara här

Är det inte konstnärligt så säg?

Utanför Angkor Wat

Syskon i det lilla ståndet där vi tog skydd för regnet

Fiske i vattensamlingar som blir när det svämmar över

0 comments: