Om absolut ingenting alls

Jaha, det var en vecka till. En vecka närmare våren, en vecka som avslutar det här årets första månad och en vecka till med den vanliga blandningen av trevligt sällskap, frustration, god mat, jobb, mys, mera mat, drinkar i massor, skratt, shopping, kineser, kineser, kineser, mera skratt, Yashow market, ett besök på den vita kaninen, electro-musik (vem tusan uppfann den genren?), lite bakis.... Så, sammanfattningsvis - en vecka som sett ut ungefär som alla de tidigare avverkade detta året!

Idag stod termometern på 12 grader, fast den är nog lite off, men det märks i luften att nu, faktiskt, går det mot vår! Såg på Aftonbladet att Linköping hade kallaste temperaturen på 68 år, -28,9 grader. Sanslöst! Tur att man håller sig borta.

Annars som sagt händer det inte så mycket här borta. Det börjar närma sig för Daniel att åka hem, och för mig att lösa min situation - hur det nu ska bli är fortfarande lite osäkert. Det ska i alla fall bli ruskigt trist när han åkt. Jag planerar en liten tripp hem över påsk i alla fall, och halvt planerar vi en Tibet-resa i maj tillsammans med några kollegor, så antagligen kommer tiden att flyga fram. Och innan Daniel åker så är det ju en vecka på beachen på Kopanang som gäller. Sen hoppas jag även att min Finlandsboende väninna får ändan ur vagnen och kommer hit på besök!

Nu är klockan nio, och precis som i Sverige har vi söndagsfilmen att se fram emot har i Kina! Idag är det Eagle Eye (tror jag den hette, eller var det Hawk Eye?) så nu loggar jag av och återtar min vertikala position i soffan....


Dagens pizza, Cros Nest Large size vegetarian. Daniel och jag tillsammans orkade äta en tredjedel. Det är vad jag kallar en stooooor pizza!

Veckan som gått

Förra veckan var en vanlig arbetsvecka utan att det hände något speciellt. Vi var hos skräddaren och gjorde fitting på de två kostymer som jag beställt. Vi fick också efter mycket om och men godkänt på att stanna i samma lägenhet t.o.m maj vilket var mycket skönt. Det hade inte varit så kul att flytta igen eftersom vi trivs här.

I fredags var vi på vinbaren Enoteca vid the Place och drack vin med Vera som är här på en veckas arbetstripp, sen på lördagen var jag på Tairyo Teppanyaki med det vanliga gänget. Ät och drick hur mycket du vill för 168RMB. Eva-Maria var på tjejmiddag. Det blev den vanliga rundan, Smugglers, White Rabbit och sen en sen avslutning på Vics. Det kunde bara sluta på ett sätt…huvudvärk igår alltså och en slapp dag framför Mad Men.

Denna mötte mig när jag skulle ta taxi hemifrån i lördagskväll. Man har tydligen rika grannar...

Vackra trojor fran It's an Anni

Inspireras fran min van Anni som gor helt underbara stickade trojor! Hoppas pa att fa se hennes nya kollektion pa hemsidan snart, men kolla in itsananni.com redan nu!
Just nu saljer hon mest i Stockholm, men tar du en tur till var kara huvudstad sa passa pa att kolla in i nagon butik dar hon finns!
Anni - hoppas det ar ok att jag lanade en bild....

Sista besöket hos skräddaren

Idag var vi på Yashow för det sista besöket hos skräddaren (My Tailor) innan det är dags att åka hem. Jag har gått till samma skräddare nu sedan första besöket i Peking 2004 och har säkert sytt up 50+ skjortor, 1 rock, några par byxor och kostymer. Det sköna är när man varit på ett ställe så många gånger är att de känner en och att man inte behöver tjata om priset. Jag brukar nu för tiden handla tygerna på tygmarknaden och bara anlita skräddaren för att sy upp det. En skjorta kosta 50:- och en kostym 400:- att sy upp. Med tyg kostar en skjorta 80:- och en kostym ca 700:-.

Denna gången kommer det bli 2 kostymer (med 2 par byxor), fem skjortor och en väst. Allt detta landar på 2100:- (inkl tyg). Jag tar alltid med något att kopiera när jag går dit, då blir det bäst resultat. Mina kostymer bygger på en Tigerkostym som jag hade med mig från Sverige som sitter klockrent.

Igår var vi med David och Cathrine och kollade på Avatar, mycket bra film. Det var inte i 3D så vi måste nog se den en gång till. Efter bion gick vi till den klassiska expatbaren the Den och käkade och drack några bira innan vi drog hemåt vid halv två. Som vanligt när man går ut här träffar man på folk som man känner vilket aldrig händer hemma i Sverige. Det sociala livet är definitivt något man kommer sakna.

Ikväll bler det en lugn kväll med take out från thaifavoriten Purple Haze innan vi imorgon drar iväg till The Meat and Wine Company för brunch med några vänner.

Over and out.

Söndagens brunch

2 år i Peking

Idag firar vi tvåårsjubileum för vår vistelse i Kina! Två år där det hänt lika mycket som på tio i Sverige. Vi ångrar fortfarande inte en sekund att vi flyttade hit även om vissa dagar har varit lite tunga.

2010 är fortfarande väldigt öppet och det enda som är bestämt är att jag åker hem 27 feb, sen får vi se vad som händer.

Idag kommer vi "fira" med några vänner med quiz på Paddy O'Sheas :)

Vårt först kinainlägg kan beskådas här.

Tango, Smugglers & White rabbit

En vanlig helg i Beijing efter en hektisk vecka!

Torsdag-fredag hade vi säljmöte för sommarkollektionen, och införsäljningen verkar ha gått bra. Ska bli kul att se siffrorna i nästa vecka. Igår lördag hade vi dessutom firmafest då alla retail och franchise shop managers för mötet. Nattklubben Tango var inhyrd för tillfället, och kvällen bestod av buffé, en massa Carlsberg och uppträdanden på scenen. Alla som ville var nämligen inbjudna att uppträda, och eftersom kineser ÄLSKAR rampljus så var det en massa olika spektakel. Sen vet jag inte om hon som strippade/lapdansade hade valt rätt performance för en firmafest, men men, anything goes…

Det är ju också väldigt roligt att driva med oss västerlänningar, så vi fick delta i diverse lekar. Jag blev bland annat uppdragen på scenen för att sjunga en sång (på kinesiska) efter en text (på kinesiska). Kan det bli mer katastrof? Efter att ha fått en av tjejerna att sjunga före mig och härma så fick jag väl till någon sorts performance, och med ett par dansmoves till det blev i alla fall applåderna rungande! Det blir i alla fall ett minne – inte alla som har sjungit på kinesiska inför ca 300 per! Haha.

Efter det mötte jag upp med Daniel som var ute med den vanliga –helgalna- svenskgruppen, och som vanligt blev det alldeles för många drinkar på vårt ”stamställe” Smugglers för att sedan avslutas på det lite sunkiga stället White rabbit. Kul helkväll, men som vanligt seg söndag efteråt.
Dags för ny vecka imorgon, och väntar mig 2 veckors hell då jag kommer ha sjukt mycket att göra nu ett tag framöver.

Igår var vi även på tygmarknaden och inhandlade lite grejer som jag har tänkt skicka hem i containern, och lite tyger till Daniel så han hinner sy upp ännu lite mer innan det bär av hem för hans del. Jag handlade tråd till overlockmaskinen 11 färger (55 rullar) för 165 kr (i Sverige skulle jag nog betalat ca tusenlappen för samma sak) linjaler för 10 spänn som hemma kostar typ 100-120 kr styck, 40 dragkedjor (bra att ha och super billigt!). Det är så billigt så man inte vet vart man ska ta vägen! Men sen kan man ju inte bara köpa för att köpa heller….. Men det kanske blir en liten tur till dit bort innan jag drar hemåt, vem vet!

Uppe i rampljuset

Jag med mina assistenter

Del av designteamet

Ritan parken igar morse

Härlig vinterdag med 6 minusgrader i Ritan-parken igår morse. Jag är imponerad av dem som gör morgongymnastik i kylan!

Flytt

Jag har bara 5 helger kvar i Peking innan det är dags att lämna för gott. Det är med blandade känslor man kommer lämna, det kommer utan tvekan vara mycket man kommer att sakna.

Vi har ju samlat på oss en hel del saker under de två år vi bott här och de måste ju komma hem på något sätt. Vi har valt att använda det statliga flyttbolaget Sinotrans och kommer skicka 5-6 kubik med båt vilket tar ca 1,5 månad. Priset för att få hem sakerna kommer att sluta på strax under 20.000 vilket det får vara värt. Problemet är väl mer att de flesta sakerna kommer ställas i något förråd i Sverige eftersom vi kommer ha en liten lägenhet där det inte kommer få plats.

Sen går vårt lägenhetskontrakt i Peking ut den 2 feb. Vi vill egentligen bara förlänga det i sex månader men det verkar inte vara så lätt. Det innebär att vi kanske måste flytta en gång till, surt i så fall.

Ny jobbtitel

Min forsta dag som Senior designer! Jag har nytt kontrakt fran forsta januari. Inte for att det marktes nagon skillnad. Samma team (som kanske ska bli storre), samma bord, samma kollektioner..... Jag ska val trycka upp nya visitkort antar jag. Och det marks i alla fall i slutet av manaden pa bankkontot..... :)

Dagen efter

Igår hade vi en riktgt kul kväll med massor av vänner. Vi startade kvällen på Mesh med några drinkar innan vi avnöjt en 5 rätters nyårsmiddag på Mosto. Vi drog sedan vidare till White Rabbit där vi festade in det nya året till halv sex :)

Idag är det som väntat seeeegt, det det brunch med Hans och Caroline på Element Fresh innan vi tog en taxi hem med en taxichauför som pratade lite svenska...

Nu är vi redo för ett nytt år som kommer bli fantastiskt spännade!

Mycket god mat

Kvällen i bilder