Nya lyan

Här kommer en film på vår nya lilla lägenhet. Lägenheten är mindre än hälften så stor som den vi sålde i december, men det ska nog gå bra...


Rörliga bilder

Här kommer två filmer från vår tripp till Koh Panang.



Solokvist

Jaha. Idag har jag varit och lamnat Daniel pa flygplatsen, sen trost-shoppat skrapmat, lullat runt lite pa ett par butiker for att slippa ga hem (slutade med att jag kopte en nagelklippare och en ogonfransbojare, jattekul), och sett en film som jag tankte skulle gora mig lite gladare men som visade sig vara sorglig (Everybody's fine, kanske skulle forstatt av titeln att det inte var en komedi).

Vi hade i alla fall en hejdundrande avskedsfest igar, middag pa Purple Haze, drinkar pa Smugglers och avslut pa White Rabbit. Tror nog Daniel kommer att sakna oss anda!

22 Juni ar det over for mig i Kina, far val se hur det har ska ga, alldeles ensam i den stora stora staden.... :)

Uppdatering av Daniel...
Nu är man hemma igen efter en lååååång hemresa. Hade en förväxt man bredvid mig på planet så resan blev extra jobbig. Men, men alla plan var i tid och till slut kom man hem. Hade en mycket trevlig sistakväll med alla goa vänner som man kommer att sakna.





Flyttlasset går

Nu på morgonen har Sinotrans varit här och hämtat och packat våra saker. Vi hade ca 5 kubik och lasset går med båt till Sverige och levereras hem till vår lägenhet på ca 1,5 månad.

De var otroligt effektiva och på ca 1 timme var allt klart.


Koh Phangan

Tidigt på söndagen tog vi flyget till Koh Samui för vidare båtfärd till Koh Phangan. Kvällen innan hade vi bokat en natt på ett ställe på Haad Son. Resorten var lite dyrare och kostade hela 350 kr natten... fint hotellrum med en riktigt schysst balkong rakt mot den privata stranden. Vi hyrde en moppe för alla dagarna och körde sen runt till olika stränder varje dag. Då ön är liten så går det snabbt att ta sig runt.

Koh Phangan är mest känt för sina full moon parties men uppe i nordvästra delen av ön är det riktigt laid back och allt går i maklig trakt. Jag tror inte det går så mycket charter till Koh Phangan så man slipper de största turistgrupperna även om det var svenska överallt.

Vi gillade verkligen ön och de fina stränderna och vår 5 dagar kändes alldeles för kort. Man hade lätt kunnat stanna ett par månader att resa runt till olika ställen i Thailand. Man förstår verkligen varför landet är så omtyckt.

Det enda som förtog vår upplevelese var att vi blev magsjuka/matförgiftade natten mellan ons-tors och var däckade en hela torsdagen. Det är iofs första gången under de 2 år vi varit borta från Sverige så det var väl dags men det var ingen rolig upplevelse.

Solnedgång från balkongen

EM spanar från balkongen

Vadning ut till Koh Ma för lite snorkling

EM ovanför vår resort

Riktig schysst strand, Haad Salad

Mera Haad Salad

Lata dagar

Chaweng beach på Samui, inte alls lika avslappnat. Påminnde mer om Mallorca.

EM på motorcykeltaxi på Samui

På en flygplats någonstans i Kina. Vi hade ett femtimmarsstopp på vägen hem och helt ärligt så har jag ingen aning om var vi var. Såg inte en enda västerlänning på de timmar vi var där och man blev härligt utstirrad. Välkommen tillbaka till Kina :)

Bangkok

Sent på fredagkvällen landade vi i Bangkok. Fredrik och Duang var där och hämtade upp oss i bil vilket var mycket uppskattat. På vägen hem stannade vi till på en streetmarket och handlade lite käk, billigt, starkt, enkelt och gott. Fredrik och jag kom på att vi inte träffats sen 1994 (förutom 10 sek på tåget till Cph för några år sedan) så vi hade lite catch-up att göra :)

Lördagen hade vi i BK och våra värdar tog oss runt på lite sightseeing. Vi åkte båt, var på det kungliga palatset, shoppade lite på det enorma MBK, åkte motorcykeltaxi, tog en drink på takbaren Banyan Tree och kollade in nattlivet.

Det är alltid extra trevligt att ha locals som visar upp en ny stad, särskilt när man var så oförberedda som vi var.

Bangkok var en riktigt trevlig upplevelse och där hade man nog kunnat bo ett tag...


Första semesterbiran på terminal 3

Fredrik, Duang och EM i väntan på båten till palatset

Kungliga palatset

Utsikt från takbaren Bayan Tree, tror den låg på 60:e våningen

Myller i BK

Varlden sorjer Alexander.....

Eller i alla fall modevarlden! Daniel motte mig i dorren till kontoret hemma i morse och sa att min favoritdesigner ar dod, Alexander McQueen ar borta! Vilken forlust for modebranschen att ett sadant geni ska ta livet av sig! Hans visningar var det man sag fram emot varje modevecka for att se vilka hans galna upptag var denna sasongen. Han kommer lamna ett stort hal och vara saknad av manga. En sadan konstnar kommer att vara svar att ersatta.
Sen kan man undra om hans timing var ett meddelande till varlden? Forsta dagen pa modeveckorna, NY fashion week ar forst ut och borjar idag. Undrar om det var medvetet hans sista dramatiska akt?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8511404.stm

Dags för semester igen :)

Imorgon drar vi till Thailand och planen ser ut så här:

Fredag Peking - Bangkok
Lördag Bangkok
Söndag Bangkok - Koh Samui - Koh Panang
Måndag - Lördag Koh Panang (planen är att sticka till stranden Haad Mae Had men vi har inget bokat)
Lördag Koh Panang - Koh Samui - Bangkok
Söndag: Bangkok - Peking

Gött mos!

Träning

Sedan januari har jag sprungit 4 gånger i veckan (förutom förra veckan då jag åkte på en förkylning) och kört några övningar med vikter. Brukar springa 4 km men skulle vilja komma upp i 5. Gymmet ligger på 3:e våningen så man har inget att skylla på.

Jag var väl inte i topptrim när vi flyttade hit för 2 år sedan men man har tappat en hel del och vill inte bli en soffpotatis. Att äta och leva sunt här är inte jättelätt, jag hoppas kunna ta tag i det när jag kommer hem.

Varje morgon spenderas här

Packning

Denna helgen har vi tagit det lugnt. I fredags var vi hemma, beställde från Purple Haze och öppnade en flaska vin. I går var med Cathrine, David, Kristoffer oh Miranda hos "min" optiker, de hade inte gjort glasögon här innan så jag introducerade dem till det stället jag gått till sen jag kom hit. Jag tror vi gjorde totalt 5 par, alla klara på en timme och till mindre än 10% av vad det skulle kosta i Sverige.

Eva-Maria och jag tackade nej till en middag på lördagskvällen (på Purple Haze...) och begav oss istället själva till japanfavoriten Matsuko för sushi, sake och öl. Det började också snöa igen igår kväll så nu ligger det ett vitt täcke över stan och det är riktigt kallt. Längtar verkligen till värmen nu och om 5 dagar har vi 30+ när vi landar i Bangkok på fredag :)

Idag har vi packat ner allt vad vi kan för flyttlasset som går den 24 feb. Inte helt lätt operation då EM ska stanna några månader till och man vet inte riktigt vad hon kommer behöva. Men det mesta kommer att skickas hem och det kommer bli en ganska tom lägenhet kvar. Jag hade också turen att Cathrines kollega ska åka till Köpenhamn imorgon och kommer inte checka in något bagage så han kommer ta hem en väska med 25 kg till mig, verkligen snällt. Snällt också av Mange som åker in till Kastrup och hämtar den.

Lite av det vi kommer skicka hem

Snart börjar helvetet igen

Nä, jag pratar inte att jag ska flytta till hem till Sverige om tre veckor ;)

Jag pratar om det kinesiska nyåret. Smällare och raketer under två veckor så man knappt kan sova, de börjar med sina gigantiska smatterband sju på morgonen och totalt livsfarliga rakter vid sidan av vägar och husfasader. Det blir tredje nyåret i Kina men i år blir antagligen lugnare efter förra årets final som slutade med att man brände ner ett i princip färdigt hotell värt några miljarder (länk). Man har nu infört kraftiga restriktioner och det är endast tillåtet att använda fyverkeri två dagar under de två veckor som högtiden varar.

Nya tuffa regler