Resultat av invägning.....

Färdigpackad!
25+25+24...... inte 23+23+23 som det borde vara....
Undrar om det kan gå? Det KAN ju var så att vågen inte visar rätt eller? Hotellvågar, kan man lita på dom? Måste nog sova på saken och se om något mer ska få gå bort. BA tar tydligen £30 (335 kr) per väska om de är övervikt upp till 32 kg. Kanske får packa all övervikt i den stora väskan? Som i så fall blir 28 kg? Låter nog smartast...... Puh, vad jobbigt det blev.
God natt från Beijing!

Att packa eller inte packa...

Eller så kan man göra som jag - packa om en tre fyra gånger innan man åker, phew!

Sitter på Jinglun hotel som jag flyttade till i morse efter helt uber-otrevliga Sunjoy hotel som förtaget bokat in mig på (namnet indikerar ju att det kunde vara ett trevligt ställe, men icke). När jag kom fram så hade min bokning via hotels.com inte gått igenom, så till slut gav de mig ett rum i alla fall, men ett suite room eftersom business som jag hade bokat inte fanns tillgängligt. Trevligt!

I alla fall håller jag på att packa om mina resväskor (igen för typ artonde gången, tre-fyra gånger var en underdrift) för att KANSKE kunna få plats med allt jag ska ha med mig hem. Märk då att jag flyger med British airways och man får ha 23 kg i en väska + att jag köpt till två extra.... och ändå får jag det inte att gå ihop! Helt sanslöst.
Min käre far har ju lärt mig att packa ganska bra - man ska RULLA sin kläder så tar de mindre plats. Jovisst - men pappa, du glömde en sak - när det får plats så mycket i väskan så VÄGER den mycket mer! Istället för de 23 kg de ska vara så är de nu på 25 resp 29 kg och den sista är inte packad än! Gäller att ta på sig något urringat och sikta in sig på en man på incheckningen på torsdag kanske?!?!

Annars var det ett väldigt sorgligt adjö på jobbet idag min sista dag, de är så söta mina kollegor..... Kommer att sakna dem mycket! Men men, nya utmaningar väntar.....

Mitt lilla gang.....



Igar tog vi foto av vart team nar vi hade avprovning. Och da gjorde de detta fina kollage. Jag kommer nog sakna dem trots allt...

Pinjemun

Pinjemun. Nytt ord for mig, och nu tankte jag upplysa er om vad det ar!

For ca tva dagar sen borjade ett ytterst obehagligt fenomen - ALLT jag ater smakar metalliskt och beskt! Till och med yoghurt, mango och brod! Jag blev tvungen att googla det, och tydligen ar det PINJEMUNN jag lider av. At en grekisk sallad med pinjenotter i mandags, sa det kan ju forklara det.

Kopierat fran http://matmolekyler.taffel.se/:
Den här typen av smakstörning har ganska nyligen kopplats till konsumtion av härskna (oxiderade) kinesiska pinjenötter. Ett skäl till att det varit svårt att luska ut orsaken är att störningen tycks uppstå först en till tre dagar efter att pinjenötterna ätits. Effekten sitter i ett par dagar, för mig varade det i bortåt två veckor.
Det finns en hel del olika sorters pinjenötter som kommer från närbesläktade träd. Det verkar som om det främst är kinesiska pinjenötter som i vissa fall ger upphov till pinjemun. Men andra offer för pinjemun-eländet hävdar att de ätit pinjenötter från andra länder.
Visserligen är inte de exakta mekanismerna kartlagda, men nu finns i alla fall en skurk att skylla på. Det försmädliga är att jag alltid rekommenderat just kinesiska pinjenötterna eftersom de i regel har en renare, mindre härsken smak än de italienska pignoli. Nu går jag i valet och kvalet hur jag ska göra i framtiden. En tröst är att de onda pinjenötterna inte tycks ge några andra orevliga effekter. Men för en matnörd är den trösten i sanning klen medan pinjemunsmisären varar.

Artikel fran Helsingborgs Dagblad kan aven ses har om samam fenomen.

Valdigt markligt. Hoppas det gar over snart, inget kul.

Chinese fashion TV

After many issues I got a hold of the TV-show we where in Shanghai and recorded. Enjoy Chinese for 46 minutes and keep an eye out for Eva-Maria...