En vecka till

I söndags var vi på Temple of Heaven som är ett tempel där man, ja just det, tillbedde himmeln. Jag tror det var från mitten av 1500-talet. Hela området där det ligger är väldigt stort och man kände ett lugn när man kom in. Inga bilar, inget annat ljud och eftersom det är lågsäsong inte heller så många turister. Bara då den kinesiska skolklassen som glatt, fnittrande mötte oss med ett Hello! :) Vädret var inte så jättekallt men dock inte så skönt som på lördagen.



Ganska nära Temple of Heaven ligger pärlmarknade och leksaksmarknaden. På leksaksmarknaden kan man köpa leksaker (just precis...) och framförall spelkonsoller, PS3, Wii, Ps2, PSP etc. vi har funderat lite på att köpa ett Wii men
jag är lite osäker på det, lite mer sugen på en PS3 eller XBOX 360, vi får se. Priserna är iaf betyligt billigare än i Sverige och man får rätt så många spel på köpet.

Igår var vi på middag hos några nyfunna vänner i ett villaområde utanför Peking, ett sk gated community med vakter och stora fina hus. Känns som en helt annan värld där ute men säkert bra om man har barn. Tydligen så finns svensk skola och dagis med över 100 barn.

Nästa vecka är det det kinesiska nyåret här, tydligen ska allt vara stängt under ett antal dagar (lite osäkert hur många..) då alla åker hem till sina familjer enda gången på året. Årets snöoväder har dock gjort att många har blivit strandsatta runt om i Kina. Vet inte riktigt vad vi har att vänta av denna högtid men tydligen ska de smälla en hel massa rakater.

På måndag får vi äntligen vår nya lägenhet, ska bli skönt efter 3 veckor på 30 kvadrat.

3 comments:

Anonym sa...

Köp 360
Så kan vi spela online ihop :)

Jessica sa...

Jag undrar vad ni köpte till slut? Jag ska till Peking i påsk och funderar på att köpa ett Wii. Behöver man något speciellt för att kunna köra det i sverige sen? Chippad eller vad det nu kallas...
Är det bästa stället bakom Pearl market? Eller ska jag sikta på området nordväst om stan där de har flera varuhus med IT-prylar?
Tack på förhand!

Daniel Borgstrom sa...

hej, jo, vi köpte ett wii. det man ska tänka på är att det är japanska versioner de säljer här, det innebär att menyerna är på japanska vilket inte är helt optimalt. spelen är ju inte på japanska så det går ju bra men när man ska navigera får man gissa sig fram... tror inte det ska vara några konstigheter att använda det i sverige. vi köpte det bakom pearl market där vilket jag tycker är det bästa stället, där finns många olika affärer på liten yta så man kan jämföra priser enkelt. alla wii-versioner här är chippade vilket innebär att du kan spela kopierade spel. vet ej vad det kostar hemma men eftersom kronan är så dålig kanske man inte tjänar så mycket på att köpa det här längre.