Cykeltur


I dag gjorde vi en cykeltur på ca 13 km. Målet var blomstermarknaden norr om Chaoyang Park. Det är mycket trevligt med cyklar, det är nästan som ha en bil. Man kan stanna där man vill. Jag tror man kommer fram lika fort på cykel som med taxi faktiskt. Nu när vi har cyklat lite börjar man vänja sig vid trafiken och den är inte så farlig, det gäller bara att ställa om hjärnan på kinatrafik där allt man lärt sig i Sverige kan glömmas. Efter en sen lunch på Annies (italiensk restaurang) kom vi till slut, efter några telefonsamtal med vägbeskrivning, fram till blomstermarknaden. Runt blomstermarknaden finns en hel massa barer, restauranger och inredningsaffärer. Vi fick lite medelhavskänsla när vi gick där, vet inte varför. Blomstermarkanden i sig är enorm och vi såg nog bara en liten del då det vara nära stängningsdax. Vi inhandlade en bonsai (litet träd iaf...) och en bambupyramid. Allt är mycket prisvärt och man kan få stora palmlikande blommor hemlevererat för nästa ingenting.

Vi var även på vår "cykelaffär" och fixade cykelkorgar. Den ene mannen som jobbar där frågade var vi kom i från när vi köpte cyklarna - han trodde USA. När jag sa Sverige (kan säga det på kinesiska) fick vi tummen upp och ett glatt leende. Igår var han oxå jätteglad och man märkte att han så hemskt gärna ville prata med oss. Ibland är det tråkigt att man inte pratar mer kinesiska.

Tror att vår vän J-O Waldner har gjort Sverige känt i Kina och eftersom han är så populär här kan vi rida på den trenden. Även Reinfeldts besök i Peking häromsistens har gjort att Sverige framstår som positivt till Kina, detta till skillnad från andra västländer för tillfället.

Cykelkorgar monteras (2 x 30 RMB monterat och klart)

Bonsai på blomstermarknaden

Orkideer

Saltvattensakvarium-affär på blomstermarkanden

Wax-on-wax-off - Daniels nya bonsaiträd

0 comments: