Lördag med lokalbefolkningen

På lördagen hängde vi med Caroline och Erik. Caroline är en fd kollega till Eva-Maria och Erik jobbar pa Sony Ericsson i Tokyo. Vi var lite överallt i Tokyo, bland annat i Asakusa och så var uppe i Park Hyatt som har en loungebar på 41:a våningen. Fantastisk utsikt över Tokyo. Dagen avslutades på ännu ett lokalt hak i Shinjuku.

Vi fick se ställen som vi inte hade hittat själva och det är alltid trevligt med lokal guidning och som för det mesta kan svara på det man undrar över.

Så här äter man sushi många ställen i Japan (och i övriga världen med...)

"Gamla stan" - Asakusa

Mera tempel i Asakusa

Vi...

Erik, Caroline och Eva-Maria

Uppe från Park Hyatt

Tsukiji - Fiskmarkanden

Ett av måstena när man är i Tokyo är att besöka den stora fiskmarknaden. Det är den största fisk- och skaldjursmarknaden i världen. Marknaden är som livligast så tidigt som möjligt på morgonen, så 6.00 ringde klockan. Det var riktigt häftigt att se marknaden och man fick hålla sig undan så man inte blev överkörd av alla de fordon som kör överallt i de små gångarna.

Kvällen avslutades med middag med Freddie och Helena som bott i Tokyo i ca ett år. Vi var på något grillställe i Roppongi där vi fick ta av oss skorna när vi gick in. Bordet var nersänkt i golvet och det var riktig japansk stämning. Något sådant ställe hade vi nog aldrig hittat själva så det var extra kul.

Morgon på fiskmarkanden

Massor av bilar och andra fordon överallt

Sjögurka någon?

Massor med firrar

Tonfisk

Mera fisk

Lite fina kläder på ett Nakano Broadway - ett Mangavaruhus

Middag med Freddie och Helena


Film från fiskmarknaden

Nikko

Ett tips vi hade fått var att åka till Nikko som är en by ca två timmar med tåg norr om Tokyo. 7.00 lamnade vi hotellet och ca 10.30 rullade tåget in i Nikko. Sedan bar det av med buss ca 50 minuter innan vi var framme vid vår slutdestination. Det vi såg var ett 100 meter högt vattenfall och en vintersovande liten by. Det fanns vilda apor och en fin sjö dar vi satt och gassade i solskenet. Vi såg även några Shogun tempel som var riktigt häftiga.

På tåget på väg till Nikko

Varning för vilda apor

Kegan Falls, 100 meter högt vattenfall

Framför sjön uppe i Nikko som låg på ca 1300 meters höjd

Eva-Maria posar med aporna på behörigt avstånd

En jätte vid ett litet, litet bord

En liten lådbil. Dessa älskar japanerna.

Vid ett av tempeln upp i Nikko

Mera tempel

Grymt coola tempel

I vissa tempel måste man ta av sig skorna

Pagoda



Kegon falls

Några sights

På onsdagen var vi vid Imperial Palace som egentligen inte var så mycket att se. Något riktigt palats såg vi inte. Vi var också uppe i Tokyo Metropolitan Goverment Building där vi kunde spana ut över denna enorma stad. Dagen avslutades med en promenad i Ginza-området.

Uppe i Tokyo Metropolitan Government Building

Utsikt

Mera utsikt

Även här vet de vem som är nummer 1 ;)

Det är populärt att jogga runt Imperial Palace. Tokyo Tower i bakgrunden, 15 meter högre än Eiffeltornet.

Eva-Maria inne på palatsområdet

Lite blommande körsbärsträd i januari...

Mästerfotograf?

En lowrider av scootermodell....bara i Japan.

Korsning i Shinjuku, ganska nära vårt hotell




Utsikt

Vandring pa stan

Eftersom vi blev sena pa måndagen ägnade vi tisdagen åt att vandra runt pa stan i lite olika områden. En del av att komma till Tokyo innebär just att man vandrar runt och tittar pa folk. Så många turistattraktioner finns egentligen inte. Vi såg under dagen Shinjuku (där vi bor), Shibuya, Harajuku och några globalknivar inhandlades i distriktet Tawarachi. Pa kvällen hittade vi ett lite sushiställe som hade en meny med lite bilder. Eftersom det inte är så vanligt med engelska någonstans är det inte så lätt. Eftersom Eva-Maria är vegetarian är det ju extra viktigt att veta vad vi beställer in.

Pachinko-hall, något spel med kulor, fattar ej hur det går till. Det är så hög ljudvolym att man inte kan prata där inne.

Den stora korsningen i Shibuya, känd från Lost in Translation.

Varför inte köpa en bidräkt till din rottweiler

De gillar plastmat och det kan man köpa lite varstans

Manga är ju oerhört populärt vilket detta är ett bevis på.

En av de många knivaffärerna som fanns i köksdistriktet där vi köpte Globalknivarna

Ankomna till Tokyo

Vi befinner oss nu i Tokyo. Detta till trots att vi blev fem timmar försenade då planet hade något problem. Men, huvudsaken var att vi kom fram till slut. Vi har upptäckt staden nu ett par dagar och satt Shinjuku, Ginza, Shibuya, Harajuku etc. Imorgon ska vi till ett ställe som heter Nikko, det ligger två timmar norr om stan.
Tokyo är häftig och det finns mycket att titta på men det är DYRT, bussen från flygplatsen kostade 270 kr per person. Det ar dock inte Japans fel utan var kära svenska krona som suger. Men jag ska inte tjata om det, man kommer antagligen inte hit så många gånger i livet så det är bara att spendera. Någon maste ju hålla ekonomin igång ;)

Vi återkommer med mera detaljer och bilder när vi kommit hem, för här är det bråda dagar.

Chinese New Year

Idag är det nyårsafton här i Kina och och vi lämnar råttans år för oxens. Efter ha varit ute två dagar i rad tog vi det lilla lugna och käkade middag på en kinesisk restaurang. Kvällen slutade tidigt då vi åker till flygplatsen 6.30 imorgonbitti. Frågan är bara hur mycket vi kommer få sova i natt?

Glada miner på Capital Garden vid Worker Stadium east gate

Färsk fisk fanns tillgänglig

Kinesisk tradition med handblåst chokladoxe

Det är inga små pjäser de smäller av. Man undrar hur många som dör denna dag i Kina?

Helvetet har börjat

Väcks 8.30 av bang, bang, bang. En kort sekund tror vi att ryssen kommit men det är ju bara det kinesiska nyåret. Eftersom vi kom hem 04.00 i morse hade man hoppats på lite längre sovmorgon.

Idag börjar den två veckor lång perioden när det är lagligt att skjuta raketen och jag kan lova att de kommer att skjuta. Det ska smälla och det ska smälla så högt som möjligt. Det är inget kul att vara här då så det ska bli skönt att slippa detta en vecka iaf för imorgon DRAR VI TILL TOKYO!


Så här håller dom på hela tiden

Många filmer blir det

Eftersom TV-programmen suger här är ett av nöjena att se på film. En film kostar ca 10 RMB och är det en serie kostar de 10 RMB per DVD. Vi har samlat på oss en del under förra året som kommer att skänkas till Eva-Marias assistenter så de kan träna sin engelska.

Nu är det fredagkväll och det blir Hot Pot med Ebba och Daniel.

Ett års filmer

K-k-k-k-kaaaallt!

Jag fryyyyyser! Det ar ca -10 grader och blåser! Hur kan någon stå ut med att ens gå ut! Solen skiner i alla fall som vanligt. Idag ar det fredag och jag ska jobba imorgon också, för att få en hel veckas ledigt över det kinesiska nyåret.
Igår fick vi våra flyttlådor o kan börja packa eftersom vi flyttar direkt när vi kommer tillbaka efter semestern. Skrämmande vad mycket saker man samlar pa sig pa bara ett år.
Tänkte tipsa om en bok jag läser nu, som ar perfekt för kalla januarikvällar - Shantaram av Gregory David Roberts ar helt underbart skriven, och 900 sidor lång, så den räcker en stund. En sann historia om en man som rymde fran Nyzeeländskt fängelse och gömde sig i Bombays slum..... Väldigt underhållande! Och bli inte avskräckt av antalet sidor....

I'm back

Så, då var man åter i Peking. Efter en skön flygresa med den bästa platsen i ekonomi landade jag en halvtimme före beräknat i söndags. Skönt att vara tillbaka. En vecka med jobb sen bär det av till Tokyo för en veckas semester på måndag! Ska bli så kul.

Plats 31A med mycket benutrymme

Världens bästa jobb....

är det någon som har missat denna platsannonsen? Tänk om man var ett dyk-freak o hade sex månader lediga. Hade sökt direkt!
Kolla in: "The best job in the world"

Businesstrip Shanghai

Idag har jag varit i Shanghai över dagen - besök av ny leverantör och inspirationsshopping på Lotus shopping mall. Blev även ett snabbt besök pa H&M o köpte det där nitbältet jag velat ha i flera år men aldrig kommit till skott att köpa. jag flög för första gången med Hainan Airlines och från Beijing terminal 1. Kändes så där med ett så litet flygbolag, men tydligen ska de ha blivit utsedda i någon omröstning till Kinas bästa flygbolag (?). Fast de serverar kaffe färdigpreparerat med mjölk. Och socker. MYCKET socker. Ish.

Okej, det blev en kjol också......