Linköping

Jaha, då var man 'hemma' igen. Allt är precis som vanligt. Uteserveringarna är som vanligt utsatta på torget, en massa killar går runt och spänner sig, brudarna är blonderade och Filbytergallerian har äntligen fått en ny skylt. Inte för att den nya var mycket bättre än den gamla, men....
I går öste regnet ner, men tillsammans med två vänner vägrade vi acceptera vädrets makter, och satte oss på Storans uteservering (under tak, infravärme och utrustade med filtar givetvis) och tog en semesteröl. Som det ska vara.
Idag har däremot himlen klarnat upp och vi har strålande sol. Jag ska sätta mig på tåget och åka till Norrköping för att hälsa på min lille bror en sväng. Jetlaggen har börjat lägga sig lite nu i alla fall (dag 4) och jag vaknade halv sju idag. Imorgon kanske jag kan sova till åtta.

Då var det dags!

Om en timme bär det iväg till flygplatsen. Efter mycket ångest har jag packat min resväska (avskyr att packa, och skjuter upp det till alldeles sista sekunden). Vet inte riktigt vad det är i den till slut, men det brukar ju sluta med att man har på sig typ samma kläder hela semestern, och hälften inte används. Sen hoppas jag väl iofs på att få shoppa lite hemma i Sverige också! Solos rea brukar ju vara bra, fyndade en Carin Wester tröja sist som jag bara älskar.
Har fortfarande inte lokaliserat mitt svenska simkort, så jag kommer nog att vara onåbar fram till måndag. De flesta som känner mig har ju i och för sig Daniels nummer, så jag nås där!
Nu ska jag ta och väga min resväska...... See you in Sweden!!!!!

Bokat!

Så, då var alla flygresor och hotell bokade för vår sydostasienresa i höst.

Tänkte fresta lite:
Kuala Lumpur (2 nätter): Crowne Plaza Hotel
Siem Reap, Angkor Wat (3 nätter): Lotus Lodge
Ho Chi Minh City (3 nätter): Bich Duyen Hotel
Phu Quoc (6 nätter): Seastar Resort

Borttappat SIM-kort!

Ash, kan inte hitta mitt svenska SIM-kort någonstans!
Nu har jag letat igenom alla ställen det brukade ligga på, men det verkar var gone forever...... Har rotat igenom alla mina gamla väskor, och i och för sig hittat en del bra saker, två par örhangen jag inte sett på månader, en portmonnä jag glömt att jag har, mynt i all världens valutor (b.la 100 Lire, var tusan kommer de ifrån!?) och ca 100 pappersnäsdukspaket. Kan man få tillbaka sitt gamla nummer på ett kontantkort?
I alla fall, det verkar hopplost. Don't call me, I'll call you........

(Update 22 Juli - nytt sim-kort är på väg på posten, så från och med lördag är jag nåbar igen...)

Kineser och kläder

Ja, vad ska man säja, halvbra införsäljning på mina sjukt snygga kläder! Men men, their loss!
Vi har säljmöte i två dagar där vi går igenom alla plagg i kollektionen ett och ett. Sedan senaste säljmötet har vi dessutom en ny tradition - efter lunchen sa har vi "beautycontest". Alltså, man kan ju tro att man går i fyran. Det ar ju nämligen så här att de som är där (mest butikschefer och områdeschefer) får då och då gå på "styling-kurs" så att de vet hur de ska fixa sig i butiken, styla skyltdockor osv. So - därfor ska vi då bedöma vem som ar snyggast klädd/stylad, och medtävlan ar helt frivillig. Vilket innebär att vi hade ca 30 personer på scenen idag (av typ 60). Det var liksom den timmen av mitt liv som passerade till absolut ingen nytta. Men dom hade kul i alla fall.
Sverige minus 3 dagar idag.....

Snart semester!

Bara fyra dagar kvar. Idag har vi modevisning, Express höst-kollektion och vinter. Annars ar det lugnt på jobb faktiskt, jag är till och med klar till min deadline på torsdag! Mitt team rockar! Vet att jag klagat på mina assistenter tidigare (kanske inte här, men i alla fall) men de är bra, och jag är glad att jobba med dem. Känns som det går bra just nu. Hoppas det håller i sig.
Vädret är smoggigt och superfuktigt. Man blir kladdig bara man går utanför dörren. Termometern visar i alla fall "bara" 30,5 grader. Men strax ska jag i alla fall ge mig ut, hugga en mango-smoothie, och bara luta mig tillbaka för vad jag hoppas blir en bra show.
Four days and counting........

Efter några veckor hemma

Nu har man varit hemma i tre veckor och njuter av den svenska sommaren. Andra veckan hemma var underbar men nu har vi klassiskt svenskt sommarväder med 18-19 grader med sol, moln och regn. Man får hoppas det blir bättre till semestern. Eva-Maria kommer hem den 18 och det ska få härligt att få träffa henne efter 4 veckor på var sitt håll.

Efter ha haft en vår med ganska glest med jobb har det blivit fullt upp. Har ett stort projekt som börjar 12 augusti vilket kommer ge mig att göra resten av året, skönt.

Har idag suttit och fortsatt boka vår sydostasienresa i september vilket är lite komplicerat att få ihop allting med hotell i tre länder och flyg mellan dem. Men alla flyg är bokade och hotell i KL och HCMC. Kvar har vi hotell i Kambodja och på Phu Quoc. Slutnotan för hotell och flyg kommer sluta på ca 14.500 vilket jag tycker är riktigt bra.

Jag har även i veckan bokat en helg i Amsterdam där jag ska hälsa på våra Pekingvänner Vera och Guillermo. En resa jag fick i stort sätt gratis när jag bytte plan till Sthlm från SAS till Malmö Aviation eftersom de var överbokade. Första gången i Amsterdam för mig.

Imorgon blir det golf igen och vi kan ju hoppas det kommer att gå bättre än förra helgen...

Kundservicen är död

Försökte just ringa till SAS för att kunna boka om min hemresa till en Economy Extra biljett. Eftersom jag inte har min Eurobonus inloggningkod, så tänkte jag att då ringer jag kundtjänst istället. Jag kom fram till den trevliga damen som talar om vilka val man har, och valde att få prata med en verklig person. Lugn harmonisk musik börjar spela, och en kvinnoröst säjer "Välkommen till SAS Eurobonus, vi kommer att besvara ditt samtal så snart vi kan, din beräknade väntetid är (paus) mer än 60 minuter". Finns inte kundservice som begrepp längre? Eller är jag bara en tjurig tant som inte kan hålla reda på mina inloggningsuppgifter?

/Eva-Maria

NU får det fan vara nog!

Inte nog med att jag inte kommer in på bloggen längre, utan får maila till den och hoppas att det kommer fram - NU ÄR FACEBOOK SPÄRRAT OCKSÅ! Vilket skit.

/Eva-Maria

Nosejobs och andningsbrist

Nu ar det riktigt kvavt har borta, eftersom det har borjat dra in regnmoln och dessa tropiska skurar som kommer under Juli och Augusti, kanns som om man inte kan andas for all fukt. Inte hjalper det att de tar typ 32 grader redan nar man vaknar pa morgonen kl 8. Men inte ska man klaga!

Fick reda pa pa jobbet att en andra tjej inom ett halvar har plastikopererat sig. Det forsta hon sa nar vi mottes idag var: “Hej, ar du sett min nasa??!?!?”. Och jag sag forstas ingen skillnad…. Men till mitt forsvar sa var hon svullen I hela ansiktet. I all fall, kinserna verkar ha en helt annan installning till plastikoperationer an vad vi har! Sist var det en tjej som opererade ogonlocken “mer europeiska”. Stackare som inte har nagot battre att lagga pengar pa….

/Eva-Maria

Alltid helg i Beijing.....

…. kanns det som I alla fall, dagarna bara flyger forbi! Men tyvarr ar det ju aldrig ledigt for det…….

Idag ar det I alla fall lordag, och jag sitter tyvarr pa jobbet. Men bara nagra timmar - ska hem om ett tag och bara slappa och se pa film! Hurra! Ingen utgang idag.

Igar skulle det heller inte bli nagon utgang, men givetvis blev det bade fordrink pa Xiu, middag pa Mosto och slutligen Kokomo. MASTE sluta ga till Kokomo, det stallet suger verklgen! Igar hade de till att borja med ingen musik, sen kom det till slut en kille och tryckte pa 80-tals musik pa shuffle! Men, trevligt sallskap, bra vader och takterass gor ju sitt till, sa kvallen var helt ok anda!

/Eva-Maria