Vila i frid Blue

Usch, igar fick jag ett mail fran en gammal van med meddelandet att hunden Blue ar dod. Jag har inte traffat honom pa ca fem ar, men anda kanns det valdigt, valdigt sorgligt att fa hora det. Han blev 12,5 ar, sa han fick anda vara i livet valdigt lange, och jag ar saker pa att han var lika galen och harlig anda till slutet. Jag hoppas att det gick fort och att han inte fick lida. Lille valpen.

Har ar nagra minnesbilder pa mig och honom fran nagon gang pa nittiotalet.
Tack A for bilderna.



Gamla klader

Haller pa att ga igenom en massa vaskor som jag packade ner for tva och ett halvt ar sedan. Omsom roligt, omsom forvirrande. "Vad tankte jag da?" liksom.
Och fragan ar egentligen - hur mycket klader kan man ha "pa landet"? Eller ska man bara kasta dem? Tur man har tva smasyrror som kanske kan bli lite glada for gamla avlagda plagg.....

Malmö

Min första dag hemma i Malmö. Startades med en promenad till Västra Hamnen, tidig morgon, så inte så många fler än vi och gässen ute. Här kommer en liten bildserie - Malmö for mig. Saker jag gillar mer eller mindre....












Anti-dag!

Bråk med inköpare på grund av språk- och kulturförbistringar, fyra anställningsintervjuer att genomföra på samma dag och ett passerkort till vår byggnad som inte fungerar helt plötsligt. Ingen bra dag idag. Imorgon ar det fredag. Fredagar brukar vara ganska bra.

Senare:
Okej, update av resten av dagen - fick en inköpare att börja stortjuta, vilket resulterade i ett halvtimmeslångt möte för att få henne att bli glad igen. Tror vi är sams nu. Phu....

Aaaaah! Google, vad gor ni????

Jaha, nu ar det slut mellan Google och Kina da.... I alla fall verkar det vara valdigt, valdigt nara.....
Se Aftonbladet idag.

Men vad jag inte fattar egentligen ar varfor Kina blir sa upprorda? Aven om man far traff pa Google sa kan man ju faktiskt inte oppna sidorna anda, eftersom man ju da omdirigeras via sin kinesiska server, och inte Googles server i Hong Kong? Eller? Jag kommer i alla fall inte in pa nagra censurerade sidor via Google idag, fast de sager att de slopar censuren.
Aterstar att se vad som hander. Men vad ska vi expats ta oss till om Google slutar fungera har borta???

Sand overallt!

I munnen, i luften, på hela skorna, fint strött över hela golvet en timme efter det har dammsugits, och utsikten ar strängt begränsad – det är sandstormarnas tid i Beijing. Blä, smakar inte gott alls, och har seriöst övervägt att skaffa ett munskydd. Men – det har betyder att våren är på väg på riktigt! Har jag tur så är det försommar när jag kommer tillbaka efter jag varit i Sverige i april. :) Lovely.

Jahaja, en vecka kvar

Har gar tiden och om en vecka ska jag aka hem och fira pask! Ska bli mycket, mycket markligt att komma hem. Kanns liksom lite som nar man ska ut och resa till ett frammande land, fast det bara ar gamla Sverige som vantar.

Helgen ar lugn, lordagen spenderades med vanner pa Silk market och sedan Yashow. C & D - ni ar inte kloka med era marknader! Men det blev (forstas) shoppat lite, ett par skor och en planbok, och en massa gront te. Konstigt egentligen - att jag kopte en planbok - eftersom jag har ca 3-4 stycken liggande och alltid har mina pengar losa i vaskan. Men den var ju LILA och sa fin (ja, ok, en av de andra planbockerna ar ocksa lila). Fast nu maste jag kopa en ny vaska, eftersom planboken ar sa stor. Stora bekymmer.

Igarkvall var det sa dags for avsked av D som flyttar hem till Sverige pa torsdag! Som vanligt blev det Purple Haze thai, for att dra vidare till Smugglers for att mota upp med resten. Vilken skit-bar det ar, men oj vad kul vi har. The people makes the place.... Efter detta bar det av till Bling for att senare avslutas pa White Rabbit. Faktiskt tiktigt schysst musik pa WR igar. Eller sa ar det jag som har vant mig. Men det var i alla fall inte electro, mer drum n bass.

Makta stolt var jag igar nar D fragade om jag inte kunde ta med kamera, for attt han har blivit bestulen pa sin, och jag faktiskt kom ihag att ta med den! Mindre stolt blev jag nar jag testade den i taxin och insag att batteriet var dott. Sa kvallen i bilder som planen var, det hande liksom aldrig. Har ar i alla fall en kass mobilbild pa middagssallskapet.

So, det var min helg, fullstandigt som vanligt.

(okej, nu ar det ca 30 min senare, och jag lyckas fortfarande inte ladda upp bilden som jag skrev om, jakla SKIT land! Sweden, here I come!)

Vi tappar läsare ;)

Snart tre veckor hemma nu och man börjar så smått komma in i det. Jag trivs riktigt bra i lägenheten även om källarförrådet och garderober börjar fyllas upp. Vårt första förråd på Shurguard är tömt och det går ganska bra med det andra också. Vi ska försöka sälja av så mycket det går för att minimera platsen av det permanenta förråd som vi kommer vara tvungna att hyra. I förra veckan fick jag mitt internet inkopplat och Canal+ Sport finns nu även bland mina kanaler...en fotbollsmatch om dagen är bra för magen ;)

Idag beställde jag en ny bil, en Seat Leon, får den om tre veckor. Vi hade en likadan i 5 månader innan vi flyttade till Kina så det är väl lite tråkigt att köpa samma bil igen men jag fick ett erbjudande jag inte kunde motstå. Sen att det är en miljöbil och riktigt snygg gör ju inte saken sämre.

Fick idag reda på att våra prylar nu är på en båt någonstans i Asien, beräknad leverans är 22 april.

Nu ser jag framemot att Eva-Maria kommer hem om en och en halv vecka, det ska bli riktigt kul!

Status update from Beijing

Ja, inte blir det mycket update fran denna sedan jorden heller..... Jobbar just nu som ett litet djur, hela forra helgen och garna tolv timmar om dagen i veckan, Host ettan ska bli klar och visas om tio dagar, host tvaan ska fardigstallas och prover ska komma hem, och snart ar det semester igen over pask da jag ska aka hem en svang.
Ikvall blir det ev middag pa Carmen med min chef som fyller ar, men jag misstanker att jag kommer att jobba till nio, sa jag far nog bara ga forbi pa en drink pa slutet (eller dessert, varfor inte??), sen blir det att mota upp med svenska Young professionals som ska ha After work pa Union Grill. Lite sent att ga pa after work kl tio kanske, men ar det efter jobb sa ar det ju!
I helgen har jag tankt att I alla fall EN dag inte satta en fot pa kontoret, men daremot maste jag ge mig ut pa en liten inspirationsshopping. Shoppa till mig sjalv kan ocksa behovas, da jag tror att jag kanske skickade hem lite for mycket av mina klader I vart flyttlass, inget att ha pa mig! Sen kanns det att varen kommer snart, och helt plotsligt kanner jag for ett par beige chinos (?) Aldrig nansin agt ett par beigea byxor i mitt liv!

Status på bloggen

Sen jag flyttade hem har det inte hänt så mycket här då det inte är så intressant att läsa om att man äter ostmacka till frukost och kollar på TV på kvällen, sådana bloggar finns det redan alldeles för många av. Men vi ska försöka hålla den levande tills Eva-Maria kommer hem i slutet på juni.

Jag har nu flyttat in och har så mycket möbler så jag kan bo i lägenheten. Jag har tömt ett förråd men har ett kaosartat förråd på 13 kvadrat som måste tas hand om, inte roligt men det måste göras.

Känslan att vara hemma är blandad, gräset är alltid grönare på andra sidan och jag behöver nog några månader att vänja mig. Det är härligt att vara nära vänner och familj igen men jag saknar den internationella pulsen och alla härliga människor i Peking.

Jag hoppas att vi får chansen att dra iväg utomlands igen någon gång i framtiden.