Semester från semestern - Phu Quoc

Phu Quoc, fantastiskt resmål om solen skiner, men ganska trist när den inte gör det. Under våra dagar här har den mest inte visat sig tyvärr så nu är vi på flygplatsen och väntar på ett plan tillbaka till Saigon.

Ön känns väldigt oexploaterad och genuin, med en massa fiskare, ett litet centrum, många små restauranger med billig och god mat (ca 20-30 kr för en huvudrätt och 6-10 kr för en öl) och en massa vacker natur och stränder. Perfekt ställe för en slapp semester med lite action - om solen skiner förstås.... Just nu är det fortfarande lågsäsong också, så det är ganska folktomt överallt.

Vi har bott på ett ställe som heter Seastar Resort, 45 dollar natten för en bungalow med oceanview. Helt ok standard, rent och fint, men om man är rädd för småödlor är det kanske inte helt perfekt - de tenderar att komma in på kvällen och placera sig uppe vid taket. Men de är mest söta och mer rädda för dig än du för dom, och de jagar de flugor du av misstag fått in i rummet.
Första och andra dagen hade vi faktiskt lite sol, och vi hade hyrt en moppe som vi körde runt lite på. Alla resorter ligger på västra sidan av ön och där ligger vinden på, så det är ganska stora vågor. På andra sidan ön ligger stranden Sao Bai i en lagun, och dit bar det av med vår moppe. (det vill säga efter att vi fått punktering ca 20 minuter in i färden och Daniel fick åka tillbaka och byta den). Långgrunt och lugnt vatten samt vit sand, folktomt och fiske- och snorkelbåtar fullgjorde idyllen. Idag skulle vi egentligen åkt ut på en snorkeltur från Sao Bai ut till korallreven där man kan se fantastiska fiskar, men hur kul är det när solen inte skiner? Nej, 4 nätter här räcker för oss, vi drar till "djungeln" i Saigon istället.... Men vem vet - vi kanske kommer tillbaka igen - när det är högsäsong och solen gassar?

Vår bungalow

Utsikt från balkongen

"Vår" strand

Sao Bai stranden på andra sidan ön

Jag på en bro vid fiskehamnen

Marknaden vid hamnen, där de sålde frukt, grönsaker och fisk

Undrar hur man ska tillaga denna jättesnäcka?

Grodor till middag?

Lite mer av maknadsgatan, regnat lite, röd lera överallt!

... överallt, även på Daniel skor efter att ha kört moppe

Regnigt Seastar resort

Blåsig dag på Phu Quoc, lokala bostäder i bakgrunden

Beachboy

Biljettkontoret på flygplatsen. När vi skulle åka hit körde vi förbi utan att se den, så liten är flygplatsen. 250 kr för att boka om 2 biljetter till Saigon, kan man överleva med.

//Inlagt av Eva-Maria

0 comments: