Ytterligare ett minne för livet

Efter ha åkt förbi Worker Stadium ett antal gånger på matchdagar då Pekings fotbollslag hade match var det nu dags. Matchen var den sista för säsongen och betydde vid vinst Beijing Guoans först vinst av ligan sedan sedan 1994. Vi hade inga biljetter och jag hade läst att folk hade köat i en vecka för att få tag på dem så förhoppningarna var inte så stora att vi skulle få hitta några. Men väl utanför arenan var det inga större problem att köpa biljett (piao på kinesiska) av några suspekta kineser, vi fick iofs betala 10 ggr mer än ursprungligt pris men eftersom det var 30 RMB så var det ändå ok.

Väl inne på arenan som tar 64.000 hade vi bra platser och det var ett otroligt drag. Helt galna kineser som hejade fram sitt lag. Det kvittar var i världen man går på fotboll, en supporter uppför sig likadant överallt, skriker glåpord åt bortasupportrar, tycker domaren är värdelös och är komplett enögd, det är verkligen härligt :)

Det började bra för Beijing Guoan som tog ledningen efter 3 minuter och matchen slutade 4-0 och vinst av ligan. Stämningen matchen igenom var fantastisk och nu har man ännu ett minne för livet.

Galna fans

Frispark med de mest extrema supportrarna, Ultras, bakom

En järnring av poliser runt om planen, här ska ingen springa in inte...

På väg ut möter man hundratals kravallpoliser i full mundering, det är uppenbart en maktdemonstration för att visa att INGEN ska försöka någonting



Straff till 3-0 sen 4-0


Slutsignal och vilt firande

1 comments:

Anonym sa...

Det verkar mycket roligare än när Djurgårn spelar, och MFF med för den delen. Tomas