Lai Chi Kok Wholesale plaza

Om ni aker till Hong Kong och vill grava efter fynd - ak till Fashion wholesale market i Lai Chi Kok. Pa denna marknad (som da ar till for grossister) kan man handla KLADER, en massa klader, men det som ar det svara ar att hitta det som gar att ha pa sig, men det finns dar bland allt det fula, ge inte upp!

Jag ar i Hong Kong och inspirationsshoppar for foretaget. Igar och idag har halva dagen spenderats pa wholesale market. Mer pallar man inte, utan man maste bryta in med lite mer spatiosa och fashionabla malls dar kladerna hanger lite mer organiserat. Wholesalemarket ar smockfullt, kladerna hanger tatt, tatt eller ligger i pasar, standen ar ca 6-10 kvadrat och gangarna ar smala. Det ar som sagt till for grossistinkop, men oftast sa gar det att fa kopa bara ett ex. Och gar det inte kan man ju fundera pa vad det skulle kosta att kopa samma sak i en butik - om en stickad troja kostar 100 kr och minimumkvantitet ar 3 ex..... da ar det liksom vart det anda! Men kvalitet ar ju inget man ska rakna med... Ett tips om man ska dit ar att aka nar de oppnar vid tio - da ar det minst folk, och da ar de ar mest villiga att salja enstaka plagg!

Jag har sallskap av Daniel denna gang, sa vi stannar ocksa over helgen och ska vara turister. Tankte kanske aka over till Hong Kong on (vi bor pa fastlandet) och ga en svang pa stranden och andas frisk luft. Tyvarr ar det inte sa varmt denna veckan (ca 15 grader) men det racker ju for en mysig promenad pa beachen!

Cheung Kong Fashion Wholesale Plaza, 489-491 Castle Peak Road, Lai Chi Kok, Kowloon

0 comments: