Mer snö

I natt snöade det igen, det ca 2 dm och stan blir aningens handikappad. Vinterdäck finns förstås inte så trafiken är mer kaosartad än vanligt. Att det snöar här är ovanligt och att det kommit två kraftiga snöfall nyligen får en att undra. Det förra var ju artificiellt då myndigheterna hade skjutit upp något bland molnen för att stimulera nederbörd mot torkan. Man gissar ju att nattens snöfall hade samma orsak. Temperaturen varierar också kraftigt för tillfället, från 17-18 en dag till 1 några dagar senare.

Jag var också och betalde vår julkryssning idag och som vanligt är det cash som gäller, det går att betala med kort med då blir det 4% pålägg och det vill man ju gärna undvika. Så det var bara att pallra sig i väg med 100 100-lappar (största valören) i fickan. Men man behöver inte oroa sig för att bli rånad. Annat var det i Paris 2001 när vi skulle betala hyran (12000 franc tror jag det var) då jag jag la alla pengarna strumporna inför resan till lägenhetsagenten för att unvika obehagligheter. Man behöver aldrig oroa sig för det ska hända någonting här, känner mig generellt väldigt trygg i Asien. En kompis blev iofs misshandlad ganska grovt härom helgen men det var av andra utlänningar.

Nästa vecka sticker vi antagligen till Hong Kong, Eva-Maria ska dit på jobbshopping och jag tänkte flytta kontoret dit. Vi får helgen där som vi tänkte spendera på någon strand då det är betydligt trevligare väder. Det blir antagligen sista gången i HK för mig på ett bra tag, denna stad där man lätt hade kunnat spendera ett par år...

Ett snöigt Chaoyang park idag

0 comments: