Shoppingdag

I går hade vi en shoppingdag då vi besökte Silkmarket, optikern, antikmarknaden och pearl market. De handlades en hel del... På kvällen hade svenskgruppen ett event på Block 8 och kvällen avslutades på Suzie Wong. Idag har dagen varit seg med frukost klockan tre, sen horisontelläge i soffan.



Lördag med besök och partaj

Igår tog vi den vanliga rundan som det brukar bli med besök på lördagar, dvs glasögonbågar på Silk market-optiker-Antikmarknaden-Hotpot-Pearl market. Alla shoppade som galna, utom Daniel och jag då, vi höll oss i skinnet. Jag har varit däckad i förkylning i ett par dagar också, så mesta energin gick åt till att hjälpa lillebror att pruta.

På kvällen var vi och åt pa Muse med några av mina kollegor, och sedan var vi på Young Professional event pa Block 8. öppen bar till två, och så bar det av till Susie Wong's efter det. Idag är alla sega, och inte mycket har uträttats!





Ny router

Igår var jag och köpte en ny router (Netgear WNR2000 efter rekommendation från Gustaf) då jag misstänkte att min gamla var sönder. Efter installation och mätning av den trådlösa hastigheten var den fortfarande lika långsamt som förut. Det är mycket märkligt men jag misstänker att det är något skumt med mitt ADSL-modem, vad, är dock ett stort frågetecken. Iaf, så fungerar det finfint med nätverkskabel så jag kommer inte att lägga någon mer energi på det.

Jag köpte också en monitorkabel så jag kan koppla in datorn till TV'n så vi kan kolla på Slingboxen där. Det blev faktiskt riktigt bra!

Fullt hus

Nu har alla besökarna kommit och de börjar så smått vänja sig hur det går till här. De ar turistat en del och börjar hitta till marknaderna. Idag ska de till muren och nästa vecka bär det av till Xian.

Internet har kommit igång bra igen och jag har upptäckt att min trådlösa router har slöat ner internethastigheten ännu mer, nu när jag analyserat det i detalj. När jag kör direkt med bara modemet är ganska snabbt (nästan 600 kb/s) och jag kan till och med köra Slingboxen utan problem vilket känns väldigt bra. Det blir och köpa en ny trådlös router, den nuvarande är från 2003.

Idag är Eva-Maria sjuk, hon har väl fått någon influensa men antagligen inte svin...

Våra besökare plus en kines på Sanlitun Bei Lu

Tillbaka

Så, då vara man tillbaka i ett sommarhett Peking. Det känns otroligt bra att vara tillbaka. Flygresan gick bra men den var lång eftersom jag hade ett fyratimmarsstopp i Frankfurt innan jag satte mig på planet till Peking. Första gången med Air China från Europa och det var helt ok. Maten och in-flight entertainment var dock ganska värdelös. Efter ha landat 6.30 var jag hemma i lägenheten 7.30, mycket smidigt.

Efter att ha sovit ett par timmar gick vi ut en sväng och sprang på några vänner och vi softade på Stone Boat Café i Ritanparken. Nu försöker jag hålla mig vaken så länge det går så jag kommer in i rytmen direkt. Jag tycker inte jetlaggen är så farlig när man åker österut, det handlar bara att hålla sig vaken så länge som möjligt första dagen.

Imorgon blir det att jobba från EM's kontor eftersom internet hemma är väldigt, väldigt långsamt sen en vecka då några undervattenskablar utanför Taiwan skadades i en gjortbävning. De professionella linorna funkar bättre än den vi har hemma så det ska nog gå bra. Vi hoppas på en snar lösning.

Imorgon kommer Dan och Emma och på tisdag kommer Mange och Nicole så det är ingen rast och ro.
Vackert flygväder från Köpenhamn

Håller mig vaken med lite shopping

Paviljong i Ritanparken

Det börjar dra ihop sig

Nu har jag varit i Sverige i åtta veckor, tiden har gått otroligt fort och det har funkat över förväntan att bo hemma. De flesta som jag velat träffa har jag betat av men det är några kvar att träffa under min sista vecka i Sverige för detta året. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Peking nu, att fortsätta sitt liv där som faktiskt är hemmaplan för tillfället. Att leva i en väska i två månader tar på krafterna.

Det kommer kännas otroligt konstigt den dagen vi lämnar för gott (som vi för tillfället inte vet exakt när det blir). Jag vet att man ibland gnäller rätt friskt när man är där men Peking är en fantastisk stad och Kina är ett mycket intressant land att befinna sig i.

Några höjdpunkter under min Sverigevistelse:
  • att träffa sin familj och vänner, det man saknar mest när man är borta.
  • de två veckor vi hade semester och när Eva-Maria var hemma.
  • golf, golf, golf, jag har spelat mycket golf och gjort min bästa runda någonsin och sänkt mig till 18.1.
  • att träffa sina kollegor och kunder.
Snart börjar den sista fasen i Kina vilken kommer gå fort och kännas kort.

Förda bakom ljuset

Sen en tid tillbaka har vi drabbats ganska hårt av den kinesiska internetcensuren på jobbet, då vi jobbar mycket med modesidor och bildsök bland annat. Jag har hittat program som faktiskt funkar (igen, vi får se hur länge det varar) för att ta sig runt det här. Sagt och gjort, installerat och aktiverat, så kommer jag åt facebook och andra trevliga sidor som man inte får se här borta.
Tipsade även mina kollegor om detta, men eftersom det är lite krångel med att installera, så kontaktade hon IT avdelningen. En installation som tog en halvtimme för mig tog 2 timmar för honom, så jag vet inte riktigt vad han gjorde. Men, det roliga är att hon som han hjälpte visade honom facebook, och han var helt forbluffad över att sidor inte går att komma åt fran Kina! Han hade ingen aning...... Tänk att ett helt folk kan vara så förda bakom ljuset, till och med datakunninga....

Amsterdamned

Helgen spenderades i Amsterdam med Vera och Guillermo. De flyttade från Peking i oktober och jag har inte sett Guillermo sen dess. Det var första gången för mig i Amsterdam och staden kändes väldigt avspänd och som en mix av Stockholm och Köpenhamn. Skillnaden är att i princip allt är tillåtet.

Vi hyrde cyklar och upptäckte de coola husen bland kanalerna. Staden är ganska liten och helt platt så den är perfekt för cykling. Vi också också på en födelsedagsfest i en park där jag fick träffade en massa trevligt folk av olika nationaliteter. Ett besök i red light district var också givet.

Söndagen var ganska seg men vi tog en rundtursbåt och åt Amsterdams goda pannkakor innan det var dax att ta flyget hem. Amsterdam är en timme bort med flyg från Köpenhamn och helt klart värt ett besök.

Vera och Guillermo's lgh mitt i Amsterdam

Ett stort nöje bland lokalbefolkningen är att glida runt på kanalerna med sina båtar

Coola hus som lutar åt lite olika håll

Kanalvy

Guillermo

Livsfarliga trappor i de flesta hus

Beijing, staden som aldrig slutar forändras

Nu har jag varit tillbaka några dagar, och hunnit vänja mig igen vid staden, livet. luften, och vädret. Idag regnar det och är jättedimmigt och fuktigt, och det blixtrade rätt så mycket på eftermiddagen.

Det sköna med Beijing är att det händer saker hela tiden. En butik/restaurang/kafe stänger här, ett annat öppnar där. Sen jag åkte (på bara 2 veckor) har jag 2 nya lunchställen. Helt perfekt!

Igår lördag var jag ute med några vänner och tog en drink, sen slutade kvällen (helt oplanerat) på Bling nightclub som hade ett års party. Cool klubb, cool musik, tjej i mini jeansshorts dansandes på baren, champagneflaskor i jumbosize, en halv Rolls Royce Phantom som dj booth, discokulor, och rökmaskin. Vad mer kan man begära av ett ställe som heter "Bling"?

Dags att poppa in en dvd och ladda for måndag. Grymt busy vecka med planering av nyutvecling och nya trender for nästa sommar!

Nu funkar det inte igen...

Jaha, tillbaka i Kinaland, och nu verkar det som de sparrat programmet jag anvander for att komma at facebook och bloggen. Hoppas att det ar temporart, men tror tyvarr inte det..... Om nagon har nagot tips, maila mig pa evamaria_johansson@hotmail.com.
Flyget hem gick bra, aven om jag sov typ tva minuter totalt. Ska dimpa i sangen strax, klockan ar ju faktiskt atta! Harligt skont att vara hemma i en tom och tyst lagenhet for sig sjalv. Familjen - jag alskar er - men egentid ar grymt underskattat! :) Tack alla for att ni gjorde det till en sa superbra semester och for att ni finns!

Sverigeturné 2009

Två veckors semester går fort. Vi har maximerat tiden som vanligt och träffat mycket släkt och vänner plus att vi passat på att njuta i stugan utanför Västervik. Vädret har varit klassiskt svenskt sommarväder med sol, moln och regn.

Idag har Eva-Maria åkt tillbaka till Peking och om tre veckor är det dags för mig att åka tillbaka till en mycket intensiv höst med resor, jobb, besök och planering inför framtiden...

Lomma beach en blåsig sommardag

Grillning till 20 personer på min födelsedag

Förvirrade stadsbor i skogen

Mycket grillning blev det

Klanen Borgström-Johansson-Aldenstedt-Wengström-Larsson

Eva-Maria med farmor på Västerviks golfklubb

Micke, Marie och Vilgot i Västerås

Vi fick besök av Hanna och Petro

En bild som beskriver semestern ganska bra :)