Föräldrarna har landat

I fredags komma mamma och pappa för andra gången till Peking. Denna gången bor de hos oss oh jag hämtade dem på flygplasten efter lång men lyckosam flygresa. I fredags tog vi det ganska lugnt och slutade kvällen ganska tidigt efter ett restaurangbesök.

I lördags var det glasögonshopping som stod på programmet och vi startade på Silkmarket för att få tag i bågar. Jag direkt ogillar faktiskt Silkmarket men ska man ha glasögonbågar är det stället att åka till. Efter mamma hade valt ut 2 par, pappa och jag 1 för det fantastiska priset av totalt 400 RMB åkte vi vidare till "min" optiker som ligger i Beijing Optical City. Själv är det 5:e paret glasögon jag gör här och jag har tagit med många besökare hit. De kan i stort sätt igen engelska och det kan bli lite problematiskt när man ska gör progressiva glasögon eftersom det är lite mer komplicerat. Men de är hjälpsamma och känner mig vid det här laget så det var inga större problem. Pappa och jag fick vår på en timme och mamma ska hämta upp sina progressiva på fredag.

Efter ett besök på Antikmarknaden som ligger intill Beijing Optical City tog vi lunch på en Hot Pot favorit som ligger i området. Stället är ett riktigt kinesställe där det är kul att gå med besökare, ingen engelska här heller men de charmiga servitriserna är väldigt hjälpsamma. Pappa var väl inte sjukt imponerad ;) Efter lunch drog vi till Pearl Market där diverse kläder och presenter handlades in. Kvällen avslutade med middag på SALT.

Idag har vi varit på den största tygmarkanden i Peking som heter Muxiyuan Fabric Market (ligger vid Muxiyuan-bron längs tredje ringvägen söder om Tempel of Heaven). Otroligt stor marknad där de har alla tyger man kan tänka sig. Vi köpte lite skjorttyger och lite annat smått och gott innan vi några timmar senare åt en sen lunch på The Tree.

Imorgon är det dags för M o P att ge sig ut på egen hand vilket de är lite nervösa för men det ska säkert gå bra :)

M o P äter Hot Pot

Glasögon

Tibetmatta inhandlad på antikmarknaden

Skjorttyger i massor

En typisk "gata" på Muxiyuan Fabric Market

1 comments:

Sara sa...

Smarrigt med Hot Pot!