Back to Hong Kong

Då var man här igen, Hong Kong, favoritstaden i Asien eller ska jag säga världen. Drömmen är väl att få bo här, om man jobbar lite på det kanske det kan bli verklighet en dag. Staden är en perfekt blandning av öst och väst med grym shopping och uteliv. Den har en hipp storstadpuls med avslappning på nära håll. Nöjer man sig inte med stränderna som finns här kan man ta flyget och når på 1-3 timmar Thailnad, Malayisa, Vitenam och Filippinerna, klockrent.

Denna veckan har EM varit här på jobb och jag kände att jag ville hänga på eftersom det kommer att dröja till man kommer hit nästa gång. En av fördelarna med mobilt kontor är att man kan jobba var som helst, bara ta med laptop och usb-telefon så är man på banan. Sen att internet har bra hastighet och är oscensuretar gör ju inte saken sämre. Vi bor på Park Hotel nära Tsim Sha Tsui i Kowloon och lyckades bli uppgraderade till en minisvit som är riktigt najs.

Idag har vi varit turister och tog en tur till marknaden och stranden i Stanley där vi bara tog det lugnt. Det är inte jättevarmt men när solen värmer på kommer det nog upp i strax över 20 grader. Stanley ligger på sydsidan av Hong Kong ön och det är här de som är lyckligt lottade bor. Ferraris och Porschar går det tretton på dussinet och det är en ganska avslappnad stämning till skillnad mot pulsen inne i Hong Kong.

När vi var klara i Stanley åka vi tillbaka till Hong Kong för en tur upp på peaken för att beundra den coolaste skylinen i världen från ovan. Jag har var där sist men man blir aldrig trött på den utsikten. Denna gång fick jag se det i mörker också vilket var grymt.

Imorgon blir det lite sista shopping innan vi tar flyget hem till "landet" och kylan igen...

International Finance Centre i motljus från Starferry (höjd 415 m). Denna byggnad är i dag den högsta färdigställda i Hong Kong men snart kommer International Commerce Centre (till höger) ta över med sina 484 m, blir helt färdigställd 2010.

Maybach - nypris 3,6 milj...

Lata dagar på stranden

Stanley beach

EM på peaken

HK-skyline by night

Bank of China Tower men spegelbilden av en annan byggnad (höjd 367m)

3 comments:

Anonym sa...

Wow! Fattar att ni kanske siktar på att flytta dit! Har ni jobb på G där?

Mags

Uffe sa...

Hej!!

Tack för en trevlig sida, jag hittade den för jag skall till Peking i december och tycker att det är kul att läsa på lite.
Det har tagit mig ett par dagar att läsa allt från första dagen och hit men det var det värt.

Daniel Borgstrom sa...

@Mags: Vet aldrig om det blir HK, just nu är det bara drömmar.

@Uffe: Kul att man kan dela med sig av lite insidertips om vad man kan hitta på i Peking :)